čtvrtek, 01 prosinec 2011 13:25

Zdravý rozum zvítězil, Řezník, Hrobka a Pitva jsou volní Featured

Written by  Ecko

Možná stejně jako já patříte mezi příznivce kontroverzního rapera Řezníka. Ten do nedávna čelil společně s další rapovou dvojicí Hrobka & Pitva obvinění z rasismu a extremismu, které je přivedlo až před obvodní soud pro Prahu 5. Důvodem byl jejich kontroverzní videoklip na skladbu „Konečné řešení“.

Hrozilo jim dokonce až tříleté vězení. Policii se nelíbilo, že se trojice raperů ve svém textu strefuje do přistěhovalců, romů či bezdomovců a narkomanů. Žalobci zastávali názor, že se jedná o podněcování k násilí vůči určité skupině obyvatel či národnostním menšinám a také že dochází k omezování jejich práv a svobod. Kauza se dokonce dostala až do „krimi zpráv“, které vysílá televize Prima. (Nutno dodat, že celá reportáž byla pouhá snůška neobjektivních a zaujatých plků, doslova „mimo mísu“ )!

Kupodivu i v této republice stále „občas“ funguje spravedlnost a vítězí zdravý rozum, takže soud trojici autorů videoklipu zprostil viny. Za jejich osvobození nebojovala jen jejich obhajoba, ale také státní zástupce. Celé se to táhlo více než rok, po kterém soud rozhodnul, že se jedná pouze o nadsázku, nikoliv o něco společnosti nebezpečného. Jsem rád, že nebudou potřeba trika ala „Free Řezník“ :) Videoklip je ze serveru youtube oficálně stažen, přesto se dá během chvíle najít. No a právě abych vám tuto chvilku ušetřil, máte ho níže.

Více informací v článku na iDnes.cz - zde

A zde již vyjádření samotného Řezníka:

"Určitě ste během posledního roku v médiích zaznamenali, že po mě, Hrobkovi a Pitvovi bylo vyhlášeno pátraní a byli sme následně všichni 3 obvinění z "násilí na skupině obyvatel a jednotlivci". Krimi zprávy, iDnes a podobný mrdky z nás dělali největší kriminálníky a pomalu na nás sváděli reálný vraždy houmlesů. Bohužel případ to byl sice úplně nesmyslnej, ale pokaždý se toho chytnul nějakej čůrák - buď na fízlech, nebo na státnim zastupitelství - a ty to furt posílali dál, až to vyeskalovalo ve včerejší soud. Tady už se na nás naštěstí obrátila štěstěna a dostalo se to do rukou velmi rozumnýmu soudci a státnímu zástupci, který měli totální pochopení pro svobodu slova, recesi a nahlíželi na celou věc ze širšího úhlu. Postupně začala bejt v soudní místnosti celkem slušná prdel, např. když sem si nasazoval u výpovědi masku nebo vysvětloval název alba "Caviar Bukkake Fetus Exitus" (který už je mimochodem opět k prodeji na shopu), tak už se začal smát i samotnej soudce! Kažopádně nás omilostnil, a tak konečně lež a nenávist zvítězila nad pravdou a láskou. Ať jdou do píči všichni zmrdi, který se hned chytli mediální masáže a házeli na nás špínu, ať jdou do píči zmrdi co práskali na fízlech a hlavně ať jde do píči ten vymrdanej kokot co na nás podal žalobu, doufam že tě do prdele vomrdá banda nakaženejch houmlesů ty buzno! Každopádně chci poděkovat všem fans co mi drželi palce. Díky za to že nás furt podporujete. Vidím čimdálvíc rozjetejch lidí na koncertech a určitě to není o oslavování násilí, ale o tom sejít se společně u svojí oblíbený muziky a trochu si zařádit. Díky že kupujete céda a trika, už chystám další desku! Jo a Hrobka s Pitvou sou zpátky vy kurvy, těšte se na nový tracky!"


 

 

přečteno: {hits}1107{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory