středa, 13 listopad 2013 00:00

Paulie Garand a jeho klipy k nové desce!

Written by 

TyNikdy Label, pravděpodobně nejaktivnější a zaslouženě nejznámější rapové uskupení v České republice, nám v poslední době přineslo hned několik desek, ať už to byly Střepy od dvojice Rest&DJ Fatte, Best Of od BoyBandu nebo V hlavní roli od Paulie Garanda. A právě posledně zmiňovaný Paulie Garand chystá po roce své další album,ze kterého již byly zveřejněny dva videosingly, "Kotvim" a "Manifest".

Je tomu sotva rok, co Liberecký raper Paulie Garand vydal své třetí album "V hlavní roli", a již plánuje další. Na desce, jenž má vyjít 1.února 2014 a jejíž jméno zatím není známo, se Paulie Garand domluvil na spolupráci se svým dlouholetým kolegou a producentem z řad TyNikdy Labelu, Kenny Roughem. Společně s ním už v srpnu vydal první videosingl s názvem "Kotvim". V tomto tracku se Paulie zaměřuje svým textem na domov. Místo, kam se většina lidí vrací hledat klid, pohodlí a oporu. Samotný text, podbízený tématickým beatem, doprovázený vokály a kytarami, o které se postarala kapela Skywalker, v někom vyvolá až nostalgické vzpomínky, které jen utvrzuje samotný videoklip.

 

O kameru videoklipu se postaral Jakub Šimůnek, který s Pauliem již spolupracoval například na klipu k singlu "Pavučina lží", či v následujícím videosinglu "Manifest". A proto, že Paulie Garand nemá k tvorbě filmů daleko, o konečný vzhled videoklipu se postaral sám. 

 


 

Dalším videosinglem je "Manifest", ve kterém se mimo hlavní dvojice jako host ukázal liberecký přítel Jakub Děkan. Skladba je ódou, manifestací za hudbu, je to vzkaz všem lidem, popis života, popis podstaty hudby.Klip je opět tvořen na umělecké úrovni, podrobený textu a tomu, co má text v lidech evokovat.

 

Při tvorbě klipu byl přítomný opět jako kameraman Jakub Šimůnek společně s Zdeňkem Sopůškem a o finální podobu klipu se nepostaral nikdo jiný než Paulie Garand. Na grafice ke klipu pracovalo studio Nopromo, které bylo přítomno i u tvorby klipu "Kotvim".

 


 

Na obou písních je znát, že Paulieho tvorba roste s věkem a jeho texty nabyly o další zkušenosti. Avšak i přesto samotné podání je stále stejné, stále text velice bohatý na pestrobarevnost slov, lyrickou sílu a my se na 1. únor 2014 můžeme jen těšit.

 

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory