pátek, 17 leden 2014 22:18

Plies vydává videoklip k singlu a free mixtape k tomu!

Written by 

Algernod Lanier Washington, spíše známý jako Plies je americký rapper a zakladatel labelu Big Gates Records. Proslul používáním výrazu Goon, což je někdo, kdo pochází z Floridy a je právem respektovaný okolím. Mezi jeho nejúspěšnější hity patří Shawty (ft. T-Pain) a Hypnotized (ft. Akon).

 

Na konci devadesátých let se svým nevlastním bratrem založil nahrávací společnost Big Gates Records. Jeho prvním singlem byla píseň Tell Dem Krackers Dat, která ho proslavila v Miami. To vedlo v roce 2004 v jeho upsání se pod společnost "Slip-n-Slide Records", kde poté nahrál několik mixtapů. Roku 2007 debutoval svým albem The Real Testament, které získalo ocenění zlaté desky. Svým specifickým hlasem přispěl něčím novým do ustálených vod hip hopu. Následně vydal další tři alba Definition of Real (2008), Da REAList (2008) a Goon Affiliated (2010).

 

Rapper před vydáním již několik let zmiňovaného alba "Purple Heart" vypouští videoklip pro singl "Fuckin or What" a pro jeho věrné fanoušky ale i široké okolí pouští do světa mixtape zdarma s názvem "Da Last Real Nigga Left", který si můžete stáhnout zde. Jestli máte chuť zas na něco mín komerčního, dejte šanci tomuhle rapperovi, protože je jeden z mála, kterýho sice nenajdete ve světových hitparádách, ale jeho tracky mají energii a svou flow a podáním je dost jedinečný. 

 

 

 

Nara

Hip-Hopovou kulturu sleduju už delší dobu a rap je pro mě srdeční záležitost. Osobně radši poslouchám U.S. scénu, proto se mé články převážně týkají umělců za oceánem. Nebráním se ale ani kvalitní tvorbě z Evropy či jiným žánrům.

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory