pátek, 08 duben 2011 13:09

Z natáčení klipu Smack ft. Marat - Nejlepší Featured

Written by 
Máme tady povídání s Kickoner - člověkem, kterej natáčel nedávno uveřejněný klip Smack ft. Marat - Nejlepší. Z první ruky se tak u nás můžete dozvědět jak takové natáčení probíhá a co obnáší...

Jakým způsobem si se dostal k natáčení a proč si do něj šel?
Nikdy jsem nic nenatáčel, takže to pro mě byla naprosto nová věc. Byl jsem půl roku v Irsku a po návratu zpět do ČR jsem zjistil, že si táta koupil novou digitální zrcadlovku Sony alpha 55, která dělá i full HD videa. Řekl jsem si, že bych mohl něco natočit. Domluvil jsem se s kámošem co dělá rap a natočil mu videoklip. Chtěl jsem zkusit něco novýho, takže jsem nad tim moc nepřemýšlel a šel do toho.

Jakým způsobem si tvorbu ty přímo ovlivnil?
Video jsem natočil a sestříhal. Všechno to pro mě byla novinka, ale naštěstí máš dneska spoustu tutorial videií na utube.

Kdo všechno se na vývoji klipu podílel a jak?
Na klip stačí v podstatě 2 lidi, pokud děláš no-budget video. Jeden člověk točí a pak je dobrý mít člověka, kterej za tebou chodí s odposlechem.

Kde se klip natáčel a podle čeho se vybíralo dané místo?
Klip se točil na Nákladovym nádraží žižkov, vršovickym nádraží, v ČKD hale ve Vysočanech plus pár dalších míst. Nákladový nadraží má skvěly atmo, je to industriální památka a původně jsme chtěli točit jen tam. Nakonec jsme ještě dotočily záběry ve Vršovicích a ve Vysočanech. Výběr míst byl dost spontánní. Všichni jsme v minulosti dělali graffiti, takže to odpovídá i výběru míst.

Jak dlouho se klip vytvářel a v jaké postoupnosti vývoj probíhal?
Klip se točil ve 2 dnech. První den se točilo na Nákladovym nádraží a za tejden ve zbylejch místech. Samotnej klip jsem pak sestříhal asi během dvou dnu.

Jak se vtipně vypořádat s nízkým rozpočtem?
Vypořádat se s malym nebo nulovym rozpočtem, lze podle mě jen výběrem míst. Myslim si, že se dá natočit skvělej klip i bez peněz. Chce to mít přehled o městě, nápady a umět si poradit s programem na stříhání videií.

Jaká technika byla pro natáčeni použita?
K natáčení jsme použili Sony alpha 55 a pozdější úpravy videa proběhli na Macu.

Jaký novy zkušenosti tenhle vývoj pro tebe přinesl?
Nápady jsem dostával během točení. Ze začátku jsem moc nevěděl, jak mám vlastně točit. Řekl bych, že jsem se rozhodně naučil pracovat s kamerou a se záběrama. Taky mě bavilo samotný stříhání videa, který mi ze začátku moc nešlo, ale člověk se do toho jen musí dostat.

Jak hodnotíš výsledek?
Jsem ke všem věcem, který dělám dost kritickej. S odstupem času bych samozřejmě udělal některý věci jinak, ale setkal jsem se s 95% kladnejch reakcí, takže to asi nebude nejhorší. Budu točit další 2 nový klipy, tak uvidíme

Jak hodnotíš konkurenční klipy, který se tvářej na stejnej rozpočet?
Z hlediska konkurenčních klipů bych řekl, že je klip "Nejlepší - Smack ft. Marat" nadprůměr. Dneska může točit každej, což se taky dejě(když se budeme bavit o rap videiích). Většina těhle street videíí nestojí za nic, to řikám se vší skromností člověka, kterej natočil jedno video).

Smack ft. Marat - Nejlepší

produced by: Sukowach
video by: Kickoner

2011

 

video z natáčení:

 

přečteno: {hits}688{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory