pátek, 07 září 2012 15:33

Rest a Dalib: Především povedená česko-slovenská spolupráce! Featured

Written by  Admin
Rate this item
(0 votes)

Letní prázdniny jsou obdobím festivalů, dovolených, avšak najdou si i tací, kteří neztácejí čas a vrhají se do práce i v době, kdy si ostatní užívají slunečného volna. Do práce se v červenci vrhli Rest a teprve sedmnáctiletý košický producentský objev Dalib. Vydali se do Rooftop studia, kde pod dohledem Ondry Žatkuliaka vzniknul singl Především.

Resta není třeba dlouze představovat. Jeden z pilířů Ty Nikdy labelu má za sebou album Premiéra, s kterým s Djem Fattem sklidili skvělé přijetí a fans momentálně nedočkavě čekají na desku druhou. Dalib je na scéně v kategorii nováček a tenhle košický producent získal ostruhy v soutěži Hip Hop Olympiáda, kde se v březnu stal Nejlepším česko-slovenským producentem. Zaujal nejen porotu (DJ Fatte, Khomator, Ondřej Žatkuliak), ale obstál v konkurenci víc než 40 přihlášených beatmakerů.

Po vítězství v této soutěži všech hip hopových elementů si mohl Dalib vybrat, s kýmže udělá společný track a vybral si právě Resta-pražského zástupce Ty Nikdy labelu. ,,Především“ vzniklo celkem rychle, Dalib ukoval skvěle šlapající beat, Rest měl během pár dní hotový text a pak jen stačilo, aby se Dalib vydal do pražského Rooftop studia. Tady se nahrávalo a pilovalo a následně se Ondřej Žatkuliak postaral o závěrečný mix a mastering. Výsledkem je povedená skladba Především.

Dalib obstál při své premiéře na výbornou a v blízké době se můžeme těšit na pokračovaní jeho tvorby a dle jeho slov i na další zajímavé spolupráce. V tuto chvíli na jeho instro nahrávají track romská děcka z nízkoprahového centra Ulita. Dalibův beat si mezi mnoha dalšími vybral skvělý muzikant Vojta Lavička. Ten s dětmi momentálně pracuje na projektu pro Slovo 21. Na výsledek této netradiční spolupráce se můžete těšit už za nedlouho.

 

 

 

Dalib:
http://hiphopolympiada.cz/djing-producenti/nejlepsi-producent/soutezici/dalib/
http://soundcloud.com/dalibey
Rest:
http://www.tynikdy.cz
Rooftop studio Žatkuliaka:
http://www.rooftop.cz/

 

 

 

 

přečteno: {hits}1704{/hits} krát

 

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory