neděle, 14 červenec 2013 17:53

Jak vnímá rap Revolta? Dozvíš se ve stejnojmenném videoklipu!

Written by 
Rate this item
(2 votes)

Minulý rok se Revoltovi podařilo prorazit se svým albem Evoluce Vědomí, které nabízelo alternativu ke všemu, co dosavadní scéna stihla za ta léta vyplodit. Album slavilo veliký úspěch a troufám si říct, že Revoltův "zelený rap" otevřel i některým lidem oči a z části změnil jejich smýšlení o světe, v kterém žijeme. Nyní Revolta představil první videoklip z nového alba, ohlášeného již na tento rok!

Dost vody odteklo v řece Opavě, protékající Krnovem, městem v kterém Revolta žije, od vydání dosud posledního Revoltova alba Evoluce Vědomí. A jako by to bylo poznat i v novém videoklipu. Kdo by čekal song o nějakém globálním problému nebo o hodnotách člověka bude asi zklamán. Revolta se v první vyslané vlaštovce, ohlašující nové album, kterou pojmenoval stručně a jasně RAP, do žádného hlubšího tématu nepustil. Spíše naopak, přijde mi, že s tímto textem zapadl do rapového klišé a text podobného ražení a podobného obsahu najdeme u každého druhého rapera. Další změnou, kterou jsem postřehl, je produkce od Grimasa. Na desce Evoluce Vědomí si všechny produkce, pouze s jedinou výjimkou, obstaral Revolta sám. I to nasvědčuje posunu Revolty do více obvyklých kolejí.

 

Videoklip RAP, jak jsem již zmínil, předznamenává novou Revoltovu desku nazvanou Motivace a Moudrost Hip-Hopu. Ta by měla vyjít ještě v roce 2013 opět pod Mafia Records. Video k novému songu svěřil Revolta na starost Vladimíru Jeywe Doleželovi a nahrával ve studiu OCErecords

 

Já osobně doufám, že song RAP není to nejlepší, co si pro nás Revolta na nové album nachystal a že Motivace a Moudrost Hip-Hopu nadchne a donutí k zamyšlení minimálně stejně, jako deska předchozí.

 

 

Vrbicz

- pro Beatlife píšu od září 2012

- soustředím se hlavně na česko-slovenskou scénu a poslední dobou hlavně představuji novinky

-kontakt: Vrbicz@beatlife.cz

 

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory