čtvrtek, 31 květen 2012 06:13

Recenze nejúspěšnějšího alba v Polsku - E.D.K.T. od VNMa

Written by  Tony

http://beatlife.cz/images/stories/3_obrazky_k_clankum/VNM-EDKT.jpgZačnu tím, že již dlouhou dobu zpět, jsem náhodným brouzdáním po netu objevil rapera, který si říkal VNM. Tento mc, se vyznačoval svou velmi trefnou flow, jejíž techniku jsem za nic na světe nemohl pochytit. Umělec používal hodně anglických frází a obracel rýmy, až trojnásobně do jednoho baru. Od té doby jsem VNMa zařadil do své hudební knihovny a sledoval pozorně každý jeho krok.

VNM velmi dlouhou dobu reprezentoval podzemí a každé album si hradil na své náklady, tudíž nebyl pod žádným labelem, až do doby, kdy dostal smlouvu od nejprestižnějšího labelu v Polsku a to konkrétně PROSTO. Ihned po vstupu do labelu, vydal své první legální CD: ,,De next best'', které se stalo dloslova kultovní záležitostí každého Polského fanouška rapu. I mě samotného toto album položilo a nemohl jsem od něj své uši odtrhnout.


Uběhl ani né rok a PROSOTO label avízoval nejnovější desku ,,Etenszyn drimz kamyn tru''. Popisem tohoto alba bylo: ,,Něco odlišného, něco nového, něco originálního''. Slova VNM také dodržel. Před a během vydání alba se na youtube objevily první videoklipy a to konkrétně ,,Weekend'' a ,,Dym''. První z těchto videoklipů, takřka během 5 dnů nabyl 600 000 shlédnutí. Druhý již k dnešnímu dni, také čítá skoro milión shlédnutí.

Když jsem celé album několikrát poslechl, musím říct, že se jedná opravdu o hudebně velmi povedený kus práce, který by mohl takřka každý fanoušek ocenit. Hudební stránka celého alba je velmi kvalitně zpracována do nejmenších detailů a Vy můžete uslyšet producenty, nejen Polské jako je např. So Drummatic a Matheo, ale také zahraniční jako je Drumkidz a 7inch. Co se týče spolupráci vokálových VNM dostál slova ,,Sólo deska'' a proto na ní mimo zpěváky a zpevačky nenajdete jediného rapera. VNM si mimo svojí promáknuté flow, zkusil i zpěv, který trénuje v akademii hudebního umění, kde se nedávno přihlásil. Mohu říct, že každá písnička mě mile překvapila, jelikož se nejedná o tradiční rapové skladby, nýbrž o skladby, kde Vás zaujme rozjezd samotný rap, ale i experimentace, kterou VNM použil snad v každém tracku. Mohu-li přirovnat ,,nový směr'', tohoto umělce, přirovnal bych ho k J.coleovi, nebo Drake
ovi. Pokud mohu zmínit textovou stránku EDKT, myslím že VNM, je člověk, který toho má opravdu dost co říct a na tomto albu předvedl svůj celý život a především vývoj jeho kariéry, který je v skutku zajímavý.

Album vyšlo samozřejmě pod záštitou PROSTO labelu a tam jej také můžete zakoupit. VNM sám říká, že toto album bude TOP až za několik let, tím naznačuje že je technicky mnohem dál, než většina Polských raperů. Trochu troufalé nemyslíte? Nicméně statistiky ukazují, že již teď si VNM tímto počinem nabíhá na platinu.

Koho už nebaví klasický rap, rap, rap, konec tracku, tomu doporučuji nejnovější album VNM - ETENSZYN DRIMZ KAMYN TRU, které Vás určitě během pár dní jen tak neomrzí. Za mě dávám 89 procent ze 100.

Děkujeme za Váš čas při čtení recenze a přejeme příjemný poslech, samozřejmě originální desky.

Mír

 

 

přečteno: {hits}1506{/hits} krát

 

Read 2914 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory