středa, 04 září 2013 20:15

Dante Saliven - Mé malé varieté (prod. Emeres)

Written by 

Reper Dante v spolupráci s beatmakerom Emeresom dnes posielajú do sveta hudby novinku Mé malé varieté, ktorá je introm k pripravovanému albumu Dante & Rewo - Ozvěny doby. Chalani sa snažia fanúšikom priniesť zmysluplné texty v podaní Danteho repu a kvalitné nesamplované beaty v podobe Rewa.

"Říkáme si Dante Saliven a Rewo. Naší hudbou chceme posluchačům přiblížit témata, na která se bohužel zapomíná. Chceme rozvířit posluchačovo myšlení. Chceme, aby už přestal tupě následovat názory a vytvořil si svůj. My chceme být pro něj rozbuška.Texty Danta Salivena se týkají každodenních strastí, které člověk zažívá. Pokládá si otázky, které většinu z nás trápí. Připomíná zvěrstva, které se předešlým generacím staly. Já (Rewo) se snažím podtrhnout jeho projev klasikou a rockem laděnými instrumentály."

Album Ozvěny doby bude vonku čoskoro a k jeho vydaniu vám team beatlife.cz prinesie rozsiahly rozhovor aj o spolupráci s Emeresom.Otázky od fanúšikov príjmame na adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Rewo mi ešte dodal krátke info k novému treku. Čítaj nižšie.

"Mé malé varieté je trek shrnující většinu motivů desky Ozvěny doby Danta Salivena a Rewa. Je bránou do tohoto alba, jakýmsi vodítkem posluchače. Dante popisuje smrt svých možných životních cest. Jednou z nich je láska ke svojí bývalé přítelkyni, které se touto formou zpovídá. Vedle této roviny se sám sebe ptá, jestli si opravdu jde za smyslem svého života, zda-li býti raperem je to, co ho činí šťastným.

Není se čemu divit. V dnešní době rapovat, řekněme nestandardně, proti proudu, kdy se v trecích hulí, hustlí a každý má swag (ať už je to, co chce), není lehké. Takové ale není album Ozvěny doby. Pokud posluchače zaujme trek Mé malé varieté, určitě se v Ozvěnách najde. Na albu jsou každodenní témata podaná spíše poetickým způsobem. Chceme po lidech, aby uvažovali o tématech, jako je rasismus, vlastenectví, nebo láska a smrt."

"Nazvali jsme album Ozvěny doby, protože se v něm zmiňujeme o dnešní, tvrdé realitě, která má příčinu v ještě těžší minulosti. Zákon akce a reakce je všudypřítomný. V textech Dante popisuje útrapy československých občanů za totalitního režimu, hrdinství letců Royal Air Force (trek RAF) nebo se zaobírá vnitřními pocity každého z nás. Deska je poměrně náročná a nestačí jedno poslechnutí, ale v momentě, kdy se posluchač ponoří hlouběji, procitne a uvědomí si spoustu věcí."

 



 

Read 2983 times
Erick

Vyrastal som zväčša na domácej scéne ktorej sa aktívne venujem,no zaujímam sa tiež o svetovú hudbu,módu,filmy a lifestyle. Za sebou mám rozhovory s Nironicom,Kaidžasom,aktívna spolupráca s OrtoDogz Music a beatboxerom Martezom, zaoberám sa podporou mladých talentov a propagovaním akcií.

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory