pondělí, 23 září 2013 12:57

iPhone 5S nový „král“ smartphonů

Written by 

Ještě nedávno jsme mohli o iPhonu 5S číst pouze neoficiální informace a různé spekulace o tom jak by měl nový model, vlastně rovnou dva nové modely vypadat avšak spekulace byly správné, jak se „šuškalo“ tak se stalo pravdou. Společnost Apple představila na Keynote 2013 v Cupertinu 2 modely iPhonů a to iPhone 5C a 5S.

Ale dnes se zaměříme na model 5S. Mezi hlavní téma nových telefonů patřila barva a také snímač otisků prstů, kterou model 5S obsahuje.

 

 

Design

  • Co se týče vzhledu, nezměnilo se témeř nic oproti starší verzi. Hlavní změna je obohacení barevné škály, mezi černou a bílou se přidala barva zlatá. Středové tlačítko se taky výrazně nezměnilo, jediná pozorovatelná změna je kovové ohraničení okolo a čtečka otisků prstu (Touch ID).

Displej

  • Je naprosto totožný jako u iPhone 5. Displej s jemností 326 PPI (Počet bodů na palec) a při rozlišení 1136x640 má věrné podání barev a skvělou čitelnost na slunci.

Touch ID

  • Čtečka otisků prstů není žádná novinka. U notebooků to je už docela staré a rozšířené řešení, někteří výrobci to zkoušeli i u mobilů. Troufáme si tvrdit, že ale až nový iPhone přináší u mobilních zařízení opravdu funkční řešení, které se stane velmi populárním. Čtečka otisků prstů je zakomponována do ústředního tlačítka pod displejem, které je tvořeno detekčním kroužkem z nerezavějící oceli a safírovým sklíčkem. Nový iPhone si dokáže zapamatovat až pět otisků prstů a je jedno, zda jednoho uživatele nebo více uživatelů.

 

 iOS 7 

  • Nový systém je považován za největší změnu od uvedení prvního iPhonu. Od této doby si totiž zachovával svůj původní vzhled. Systém přichází se zcela novou grafikou uživatelského prostředí ve kterém můžeme nalézt spustu efektů. Přepracovaná byla notofikační lišta a nově přidaná ovládací lišta, vysouvající se ze spoda displeje

 

Na závěr

  • iPhone 5S a 5C není žádná revoluce, pouze evoluce toho, co už nějakou dobu známe ale i přesto si troufám říct, že iPhone 5S je nynější král smartphonů. Konkurencí pro nový iPhone jsou především smartphony s Androidem v čele se Samsungem Galaxy S4. Svými některými technickými parametry Samsung nový iPhone převyšuje, avšak jak je známo u Applu, každý výrobek má systém šitý na míru hardwaru a tak plně využívá jeho potencionál oproti systémům Android, který je „univerzální“ pro všechny telefony a tím brzdí celkový výkon, není tedy divu, že iPhonům stačí dvoujádrový procesor s 64 bitovou architekrutou k tomu aby se posadil na trůn. Jeho výkon je impozantní.
  •  
Read 4724 times
David Mateřánka

Moje největší záliba je fotografování, na portál beatlife.cz budu přispívat fotoreporty z akci, kterých se zúčastním a psát info o různých a nadcházejících akcích. A nejčastěji budu přispívat do katagorie lifestyle.

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory