úterý, 06 srpen 2013 09:10

Hip Hop Kemp bude hostit Mezinárodní mistrovství České republiky ve freestyle motokrosu

Written by  Tz

Stejně pečlivě jako line up, pilují organizátoři i jeho doprovodný program. Letošní ročník bude mít příchuť adrenalinu. Na Hip Hop Kemp 2013 totiž dorazí Libor Podmol a dalšími jezdci a předvedou, co je freestyle motocros na mezinárodním mistrovství České republiky.

Freestyle motokros je nová disciplína motokrosového sportu, která balacuje na hranici mezi show a závodem. Každý si najde svoje, někdo chodí na show, někdo se „okem znalce“ podívá na nové triky freestylového nebe. Vývoj freestyle motokrosu jde mílovými kroky dopředu. V roce 2000 skočil první salto vzad (backflip) Carey Hart (manžel zpěvačky Pink), a zdálo se, že to je maximum. Backflip je ale dneska „základním“ trikem a špička freestyle motocrosu dává do salta neuvěřitelný variace.


Jezdec, který je nažhavený předvést nejlepší triky během domácího mistráku, je současně jeden z nejlepších evropských jezdců - Libor Podmol, mistr světa 2010, který se pravidelně zúčastňuje nejprestižnějšího seriálu Red Bull X-Fighters. Letošní sezónu posunul svou kariéru o pořádný kus dopředu, když zaskákal na nejslavnějším kontestu X-Games. A krom toho taky pořádně provětral obvyklou konkurenci. V Mnichově porazil všechny ve skoku vysokém a získal zlatou jako první neamerický jezdec ve skoku do výšky. Krom něj do Festivalparku dorazí taky Ondřej Záruba, Radek Bílek, František Máca, Tomáš Lysáček, Zdeněk Fusek a další.

 


Hip Hop Kemp bude jednou ze dvou zastávek mistrovství, kterému bude patřit 22. srpen. Další bude o týden později v Benešově. Velkým lákadlem pro domácí jezdce je získání divoké karty na Night of the Jumps - mistrovství světa v Liberci plánované na 8. listopadu. První čtyřlístek celkového pořadí dostane divokou kartu.
 



Read 2821 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory