čtvrtek, 12 prosinec 2013 17:35

Sziget a jeho další festivaly zařazeny mezi nejlepší v Evropě

Written by  Tz

Pořadatelé cen European Festival Awards právě vyhlásili užší výběr nejlepších festivalů v několika kategoriích. Pořadatelé vybírali z více než 360 festivalů z 34 různých zemí a mezi závěrečnou desítku v každé kategorii se dostali hned čtyři festivaly Sziget Cultural Managementu: Sziget Festival, MasterCard Balaton Sound, Volt Festival a B.my.Lake.

 

Nejprestižnější festivalové ceny současnosti v Evropě se jmenují European Festival Awards (dále jen EFA). Výsledky jsou kombinací poroty složené z odborné poroty (hudební publicisté, booking agenti a pořadatelé festivalů a hlasující veřejností o síle 620,000 hlasů. Do finále se dostali i Sziget Festival, MasterCard Balaton Sound, VOLT Festival a B.my.Lake.

 

Sziget Festival je v Top10 nejen v hlavní kategorii ‘Best Major Festival’, kterou již vyhrál s předloňským ročníkem, ale také v kategorii, kde hlasují pouze kapely a umělci, nazvané ‘Artists Favorite European Festival’. A navíc je také nominován v kategorii ‘Best European Festival Line-Up’. V letošním roce Sziget festival hostil hned pět jmen, které se objevují v TOP výběru cen EFA. Blur, Nick Cave & The Bad Seeds a Editors jsou v kategorii ‘Headliner of the Year’, dále pak  Woodkid a Skip&Die v sekci ‘Newcomer artists of the Year’. Zde můžete vidět oficiální video z festival:

 

 

V loni zvítězil v kategorii ‘Best-Medium Sized Festival’ a nyní je opět nominován mezi nejlepší, řeč je o MasterCard Balaton Sound. Zatímco VOLT Festival je mezi desítkou nejlepších poprvé.  Pořadatelé Sziget Cultural Management těší, že i jejich nenovější počin, festival B.my.Lake the získal nominaci a to sekci ‘Best New Festival’. Vítěze oznámí porota 15. Ledna 2014 na slavnostním vyhlášení European Festival Awards, která se koná na Eurosonic Noorderslag v holandském Groningenu.

 

www.szigetfestival.cz , www.balatonsound.cz

 

Read 2511 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory