pondělí, 11 srpen 2014 00:00

Madness, The Bloody Beetroots, Kelis a spousta dalších na Szigetu 2014

Written by  Tz

Do pestrého line-upu Sziget festivalu přibyla další jména.  Madness, The Bloody Beetroots, Kelis a spousta dalších hvězdných jmen doplní letošní hudební program Island of Freedom (Ostrova Svobody). Sziget se koná 11.-18. srpna v Budapešti. Vstupenky za zvýhodněnou cenu je možné zakoupit do konce července.

Pokud přemýšlíte, kde strávíte letošní dovolenou, kde bude pořádná zábava, pak je Sziget tím nejlepším místem! Island of Freedom není jen hudební festival, nabízí mnohem víc! Týdenní nonstop párty se koná v samém srdci nádherné Budapeště a představil line-up pro fanoušky všech hudebních žánrů a stylů. Denní rozpis již ohlášených hvězd můžete najít na našich stránkách (www.szigetfestival.cz). Nová jména jsou...

 

Madness, jedna z nejvýraznějších kapel hrajících ska, vznikla v roce 1976 v Camden Townu v Londýně. Na přechozích ročnících Szigetu již dokázali, že opravdová ska party je zejména o tanci a zpívání, a stejného zážitku se dočkáme bezpochyby také letos! Madness jsou na svém světovém turné se zastávkou na Sziget festivalu!  The Bloody Beetroots také přiveze na Sziget pořádnou dávku energie. Můžeme očekávat pořádný hard-core elektro house v našlapaném energickém vystoupení, kterým uvádí do varu tisíce lidí.

 

Madness - http://www.youtube.com/watch?v=KwIe_sjKeAY

The Bloody Beetroots  - http://youtu.be/eW0AuyCTBkU

 

Kelis, americká popová ikona, který má na svém kontě již šest alb a třicet jedna singlů, je jednou z nejžádanějších hvězd současného hudebního nebe. Ninja Tunes vydalo v dubnu tohoto roku její poslední desku nazvanou Food a návštěvníci Szigetu se mohou těšit na její kvalitní různorodý pop.Leningrad se stal vlajkonošem regionální undergroundové scény 21. století. Síla tohoto uskupení spočívá ve ska okořeněné punkem, ale také ruskými pochody, tanečními nebo lidovými prvky. Band of Skulls, to je trio z Southamptonu, které vydalo své nejnovější album Himalayan letos v březnu, a tak se fanoušci dočkají dynamické, leč mystické hudby zpěváka a kytaristy Russella Marsdena. Triggerfinger, nejzvučnější antwerpská rocková kapela se vrací na Sziget!  Jejich hudba v sobě zahrnuje tradičnější, old schoolový, ale přesto dynamický přístup k duchaplnému srdečnímu rocku.

 

Kelis - http://youtu.be/zI339U6GS9s

Leningrad - http://youtu.be/a-CnWwbeetE

Band of Skulls - http://youtu.be/kfwvpyrAW60

Triggerfinger -  http://youtu.be/ze8vPYxG3mo

 

Deniz Koyu, muž, který stojí za hity jako Tung, Hertz, Bong, Follow You. Milovníci progresivní a elektro house muziky by si jeho vystoupení rozhodně neměli nechat ujít! Thomas Gold je dalším z DJů, kteří vystoupí na letošním ročníku Szigetu. Tento německý hudebník vydal svůj první debut v roce 2006 a nyní je jedním z nejuznávanějších producentů moderní dance music. Francouzskou elektronickou scénu pak zastoupí Quentin Mosimann, vycházející hvězda mezi DJ a producenty, které jsou předpovídány velké zítřky.

 

Deniz Koyu  - http://youtu.be/bGV2xWP1HvE

Quentin Mosimann - http://youtu.be/mJT-M3jxUSE

 

Black Sun Empire představuje to nejlepší z temného, technem syceného tanečního drum & bass. Od té doby, co v roce 2000 vtrhli na hudební scénu, rozvíjeli dál svůj unikátní styl i zvuk a vydali nemalý počet singlů, pět LP a vydobyli si pozici lídra ve své hudební oblasti. INVSN (“invasion”), to je švédská kapela, poháněná vášnivým duchem hardcore punku, která čerpá inspiraci z bohaté historie rock'n'rollu. Jejich hudba představuje důmyslně promyšlený pop, na který nahlíží post-punkovou optikou.

 

Black Sun Empire - http://youtu.be/hgOzpEO47ZI

INVSN - http://youtu.be/npExSHWYeqs

 

Zhlédněte oficiální aftermovie festivalu:


 

Vstupenky za zvýhodněnou cenu (Advance round 2) jsou k dostání do konce července u evropských distributorů nebo na našem webshopu. Více informací o programu, vstupenkách, ubytování, parkování či nabídce pojištění najdete na našich stránkách www.szigetfestival.cz

 

Sziget festival je největší středoevropský hudební festival a koná se v maďarské metropoli Budapešť na ostrově Óbudai. V roce 2013 se konal 21. ročník, který navštívilo 362 000 diváků z více než 70 zemí, kteří mohli vidět více než 1000 různých vystoupení a koncertů umělců z celého světa. Za rok 2011 získal festival evropské ocenění v hlavní kategorii Best Major Festival. V předchozích ročnících zde vystupovali téměř všechny hvězdy hudebního nebe – Prince, R.E.M., David Bowie, Placebo, Muse, Radiohead a další, v roce 2013 to byli mj. také Blur.

 

Vstupenky na www.szigetfestival.cz/tickets

nebo v síti Ticketpro http://www.ticketpro.cz/jnp/festivaly/hudebni/1239961-sziget-2014.html

 

www.szigetfestival.cz , www.facebook.com/SzigetCZ

 

Read 2860 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory