úterý, 22 listopad 2011 08:02

Prago Union - Lucerna V barvách Featured

Written by  Morienthez

Když minulý podzim zabarvilo ulice listí barvy mědi, byl čtvrteční přídavkový koncert Prago pyčo jako růžová cukrová vata, kterou našlo dítě nelepenou na tváři po cestě z pouti. Sladké rozloučení s úsměvem a zážitek co se nezapomene. Rok poté, 17. listopadu 2011 jsem tu nalepenou cukrovou vatu našel na tváři i já.

Kdo to nestihl zaregistrovat tak Prago Union mají už pár měsíců venku nové CD V Barvách, jehož křest v pražské Lucerně patřil opět na nejvyšší příčku hip-hopového dění u nás.

Když jsme vešli do Lucerny, stál už za gramcema DJ Ba2s pouštějící jednu pecku za druhou. Opravdu mi jeho výběr seděl a hodina jeho hraní nebylo jenom čekáni na Prago Union....

DVD z HH Kempu 2011 čekáním bylo. Po závěrečných titulkách vtrhla na podium bandička Gambrz Reprs, jejíž MC´s se zapomněli po Halloweenské párty ve Philadelfii převlíknout zpět do civilu. Doufám, že kluky tímto neurážím, protože jsem se opravdu bavil a doufám, že to byl i účel jejich hraní. Zahráli několik rapových písní na drum´n´basovém podkladu a rozvířili vznášející se pivní opar. Na jednu skladbu přišli zahostovat i Sodoma Gomora a párty mířila do finále.

To, že se Prago Union dali dohramady s Livě Bandem, není žádnou novinkou. Takže krátce po čtvrt na jedenáct začli kluci usedat ke svým nástrojům. Hutnej kopák a basa od podlahy rozkmitali nohavice džínů a Kato rozjel jazykolamy. S Marem za gramcema začli hrát pecky z Dezorient Expresu. Pro mě byli novinkou dechy(flétna a saxofon), které smyslovou harmonii krásně doplňovali. Ťežko teď napsat něco, co nikdo ještě nenapsal. Prostě koncert Prago Union v plné polní, kde kotel skáče, zpívá a směje se.

Křest desky V Barvách probehl jako by nic. Bum, tady mate desku a pokračujem dál. Na už tak malé podium se da party přidal smyčcový kvartet Hněddé Smyčce. V tu chvíly koncert dostal nový válec do motoru a už tak výborný koncer dosáhl ještě větších rozměrů. Opravdu výborný tah. Výborný. Začli se hrát písně z nového CD a koncert plný nových zvuků a textů rozpohybovával nejen ruce a nohy, ale i myšlenky a pocity. Po poslední písničce, kdy se kluci rozloučili a odešli do backstage, začala Lucerna vyvolávat Prago Union zpět.

Přišli...


Výborný koncert, dodržený line-up, dobrý zvuk a prostě Prago pyčo. Pro mě už jen zůstává otázkou, zda-li se příští rok do party přidá i piano s pořádným křídlem.


LINE-UP:

20:00 - 21:00 DJ Ba2s
21:00 - 21:45 DVD Hip Hop Kemp 2011
21:45 - 22:15 Gambrz Reprs
22:15 - 00:00 PRAGO UNION + LIVĚ BAND + Hněddé Smyčce
00:00 - 01:00 DJ Friky video DJ set
01:00 - ??:?? DJ Skupla


ODKAZY:

Oficialní web:
http://www.pragounion.cz

Rozhovor Prago union:
http://www.beatlife.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=936:mgrprg&catid=66:rozhovory&Itemid=220

Recenze na desku V barvách:
http://www.beatlife.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=974:recenze-prago-union-v-barvach&catid=65:recenze&Itemid=219

 

 

Foto - Martin Dlouhý

 

přečteno: {hits}1085{/hits} krát

 

 

Read 4812 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory