středa, 15 říjen 2014 00:00

Turné PSH a Prago Union vyvrcholí v Olomouci. Nesmíte tam chybět

Written by  Tz

Plná náměstí nažhavených hiphopových fanoušků, pulsující atmosféra, nezapomenutelný mejdan. Tak vypadají koncerty legendárních hiphopových kapel PSH a Prago Union na turné, které absolvují na Red Bull Tour Bus.

Ve středu 15. 10. tento výjimečný hudební zážitek dorazí do Olomouce na Horní náměstí, kde se od 18 hodin z Red Bull Tour Bus povalí vlna muziky a energie. Koncert je zcela zdarma a kromě zmiňovaných legendárních kapel, se můžeštetěšit i na ultimátního DJ Frikyho a jeho nové pecky.

Do Olomouce přijedou PSH a Prago Union na přání jejich fanoušků, kteří pro své město o prázdninách hlasovali na www.redbull.cz/tourbus. Do hlasování se zapojily tři tisíce lidí, kteří za to dostali nový mixtape od Mike Trafika a podívali se na aktuální klipy obou skupin Já to říkal a Hodinky s vodotryskem.

PSH (dříve známí jako Peneři strýčka Homeboye) jsou jednou z nejznámějších hiphopových skupin u nás. Vznikli již v roce 1992 v Praze na „Jižáku v paneláku.“ Vydali tři regulérní alba (Repertoár, Rap´n´roll, Epilog) a dvě dema. Každý z členů kapely vydal několik sólových alb. Prago Union jsou projektem hudebníka Kato, který se na domácí hiphopové scéně poprvé zjevil ve formaci Chaozz. „Pragovka“ vznikla v roce 2002, dosud vydala šest alb, poslední dvě (Vážná hudba, Odložené chlebíčky) loni.

Red Bull Tour Bus je unikátní hudební autobus, mobilní stage, která už tři roky „vozí“ stovky kapel a DJs na letní festivaly. Nyní poprvé vyráží do českých a moravských měst s nákladem aktuálního hiphopu.

Exluzivní videa a fotky z turné PSH a Prago Union na Red Bull Tour Bus najdete na www.redbull.cz

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory