pondělí, 03 únor 2014 20:51

50 Cent říká, že Kanye West nemůže jen tak skočit do módního průmyslu

Written by 

50 Cent dále říká, že firmy typu automobilových společností již nemusí vkládat nikterak velký rozpočet do reklamy a to díky rapperům.

Mezitím co Chicagský rapper Kanye West absolvoval minulý rok svoji Yeezus tour, tak se vyjádřil ke svému chtíči ovlivnit svět módy. Díky své koncertní šňůře a nespočet interview, G.O.O.D. Music MC se zaměřil na módní svět s tím, že má rád to, co přináší Louis Vuitton, Nike a jiné společnosti.

 

K tomuto vpádu do módního průmyslu se také vyjádřil již zkušenější rapper a to 50 Cent. Ten komentoval jeho vpád do módního průmyslu v interview pro magazín XXL, a to tak, že Kanyeho cíl není jeden z těch, který si splní za noc.

 

“In Kanye’s case, wanting to be a part of high-end fashion that’s a process,” řekl 50 Cent. “It’s not something that just happens. It’s like—they’re not gonna allow you to tomorrow wake up, say ‘This idea, that idea. This idea and I’m in. and I’m hot.’”

 

A proč 50 Cent se takto vyjádřil na stranu Kanyeho? 50 Cent ovlivnil vývoj módního průmyslu, co se Hip-Hopu týče, ve znatelné míře. Byla to ta éra, kdy se nosily dlouhá bílá trika o velikosti XXL a větší, s logy G-Unit či jeho jména, obdobně "pytlovité kalhoty" a mohli bychom dále jmenovat. Nyní si 50 Cent všímá, že to co dnes mnozí Hop Hopový umělci nosí je něco, co pojmenoval “European-cut clothing”.

 

“It’s a shift in the way the actual audience is hanging. Now they’re into high-end clothing now,” řekl 50 Cent. “They’re wearing European-cut clothing. And as clothes got tighter and tighter and tighter they start buying designer clothing that’s—the person probably wouldn’t want to see them in their clothes. But they don’t realize how much influence pop culture actually has.”

 

Fifty v interview pro magazín XXL dále diskutoval nynější stav automobilového průmyslu vůči rapu. Zaměřil se na fakt, že společnosti typu Rolls Royce či Ferrari vzácně vypouštějí jakékoliv reklamy, jelikož rap videa dnešních umělců dělají reklamu za ně.

 

“Just look at the major car companies,” řekl Fifty. “Look at Ferrari, Bentley, Rolls Royce, Lamborghini. Those car companies, when’s the last time you saw a commercial for them? They don’t have to if they’re in our music videos. And we’re not sending them a bill for it. You see what I’m saying?”

 

Navzdory všemu si 50 Cent našel i čas pro promoci řady svých SMS Audio sluchátek. Rapper dřív spustil i svojí módní brand G-Unit Clothing Company, který byl součástí Ecko Unlimited, jejíž zakladatel je Marck Ecko. G-Unit Clothing Company započal v roce 2003 a nyní je jeho chod pozastaven.

 

 

 

Read 4870 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory