neděle, 02 září 2012 10:11

Rozhovor: Strapo - freestyler v penzi? Ani náhodou! Featured

Written by  Eddy

Strapo? Strapo. Strapo!!! Je to už nějaký čas, co jedna z hvězd CZ/SK freestyle rapu pověsila tuhle disciplínu na hřebíček. Zlí jazykové tvrdili, že po úspěších právě ve vodách freestylu upadne Strapo do zapomnění.

A Strapo? Ten jim i všem kolem odpověděl nejlíp, jak mohl. 1.6.2012 totiž vydal svoje debutové album 23, které se začalo šířit rychleji, než požár lesa v Austrálii. Za beatlife.cz jsem měl možnost vyrazit na již tradiční festival týkající se Hip Hopové kultury a jehož 11.ročník v nedávných dnech proběhl. Osobně jsem měl několik tipů, na koho se chci jít pod stage podívat, ale Strapo a.k.a. starý pes, byl jasná volba už od začátku.

Nebudu se moc rozepisovat k vystoupení, ale rozhodně doporučím - pokud Strapo a Dj Spinhandz mají zavítat někam do vašeho okolí, porvěte se o lístky, stojí to za to! A abych tu již nepsal, o čem všichni mluví, přidávám rozhovor, za který Strapovi posílám big up, protože toho má až nad hlavu a pojďme se podívat, jak hodnotí právě i Hip Hop Kemp 2012.

Takže tady to máte:
Eddy: Půjdem rovnou k věci. Chci se zeptat – co mícháš navíc do koktejlu pro publikum, že u jmen , jako například Danny Brown nebo Mos Def lidi odcházeli pryč, nebo nefungovala ta chemie mezi publikem a pódiem, ale u Tebe lidi skáčou a i ten, kdo Tě nezná, přijde a za chvíli je ve varu? Toho si prostě nešlo nevšimnout.
Strapo: Tak ja myslím , že to je preto lebo máme so Spinom poctivo nacvičenú show a ideme do toho obidvaja na 120 percent ale zároveň sme obidvaja dosť uvolnení a flexibilní aj kde sa niečo pokazí (technika , pocasie atd) a dokážeme to zapracovať/využiť a ludia si to ani niekedy nevšimnú….hlavný dovod ale podla mňa je , že nás to proste strašne baví. Veľa raperov u nás to nebaví…nebaví ich rapovať svoje texty a väčšinou je to kvoli tomu , že nezvládaju rapovať ani svoje vlastné texty…hanba im!

Eddy: 2. Při Tvým vystoupení na HHK jsi říkal, že u songu Prší, prší většinou začne pršet a během chvilky se udělalo za davem naprostý tornádo, což jsi hned využil a rozjel na tom show, všichni se zasmáli a skvěle se naladili na další song. Věříš, že odvážnýmu štěstí přeje? Nebo máš něco, co Tě motivuje na to, aby ses dokázal zaměřit na pozitivní stránku věci? Negativismu je totiž jinak všude plno, stačí zapnout zprávy.
Strapo: Ja neviem…ono ja som napríklad v súkromí občas fakt velký nervák a niekedy by si neveril jak moc sa dokážem nasrať aj pre uplné maličkosti. Ale jak hovorím aj na CD „musíš byť Nasilu flegma!“ , musíš proste prekúsnuť ten prvotný negatívny impuls a čakať , že z toho vyleze niečo pozitívne a až keď z toho dlho nevyleze fakt vobec nič dobré…až potom na to treba nadávať a nervačiť ale najprv tomu musíš proste dať šancu .

Eddy: 3. Kdybys měl vyzdvihnout dvě věci a dvě věci zkritizovat na posledním kempu, co by to bylo?
Vyzdvihujem:
1. Organizáciu celého festivalu , ktorá si každoročne zaslúži náš nekonečný rešpekt. ( musí to byť neuveritelne ťažké organizovať už 11 rokov LEGANDARY HIP HOP KEMP)
2. Stánky s jedlom (dávam si každoročnú tour a prežerem sa vždy jak keket…niekedy mám pocit , že celý rok nežerem a poriadne sa nažerem až na kempe)
Kritizujem:
1. Viditeľne menšiu účasť (Pravdepodobne následok krízi alebo neviem čoho ale každopádne to bola škoda a trochu ma to zaskočilo)
2. Záchody vo VIP vzadu po lavej strane hlavného stage-u sa NEDALI zamknúť !!!!!!

Eddy: 4. Nedá mi to a musím se zeptat. Dneska je moderní slovo swag. Jak to vnímáš Ty? Objevuje se tahle záležitost ve Tvým okolí?
Strapo: Ja používam slovo „Sväg“ …ale len keď si robím srandu z tých čo používaju výraz „Swag“ 

Eddy: 5. Když vidím Tvoje vystoupení, texty a snahu pozvednout rap po technický stránce někam dál, jak jsi sám v jiným rozhovoru zmínil, na jaký hudbě jsi Ty sám vyrůstal? Kdy Tě rap chytil za srdce a řekl sis, že do toho chceš jít?
Strapo: Toto už som popisoval velakrát…je to trochu sranda ale vyzeralo to asi takto: Limp bizkit ( to je vlastne ešte „new metal“ ) Eminem a „Starý“ Názov stavby (to už som skúšal prvý text) Slovenský a trochu polský „zvyšok“ …. Čistý chov – Né produkt (To už som mal prvý koncert) Potom som si „dobral“ americké základy (hlavne vďaka Ektorovi)…. Atď (2006) ..

Eddy: 6. Závěrem Ti chci poděkovat za to, že sis na mě udělal čas a za mě i za web beatlife.cz Ti přeju, aby Tvoje další kariéra jela minimálně stejně skvěle, jako se podařilo album se Zdendou Emeresem, 23, protože to je šafrán v poli plevelu na CZ/SK scéně. Těším se na setkání na další akci.
Strapo: Ďakujem za rozhovor a pozdravujem všetkých svojich fanúšikov a mojich ludí čo ma podporuju a baví ich moja hudba…DZIME DZECI!

Kompletní sadu fotek naleznete ZDE!

A tady máme něco z alba 23:

přečteno: {hits}1694{/hits} krát

Read 8280 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory