neděle, 31 březen 2013 19:42

Rozhovor: Kroměřížský rapper PK-One

Written by 

Tentokrát pro vás mám rozhovor s jedním talentovaným rapperem, kterého mnozí znají pod jménem PK-One. Jsi zvědavý co nám o sobě prozradil? Čti, protože je vážně o co stát!

Jménem celého Beatlife týmu tě zdravím a děkuju, že sis na nás udělal čas. Jsem si jistá, že tě spoustu posluchačů už zná, ale i přesto se tě na začátek zeptám..jak by ses představil, těm kteří toho o tobě moc neví?
Ahoj i já děkuju za pozvání a taktéž zdravím celej váš tým. Jmenuju se Patrick Krist a většina lidí mě zná pod pseudonymem PK-One.

Není tajemství, že se rapu věnuješ už nějaký ten pátek, takže tohle bude trochu pohled do minulosti, co bylo pro tebe tím největším impulsem k tomu, abys začal?
Abych pravdu řekl tak moje dětství není zrovna věc kterou bych se rád chlubil. Žil sem 10 let v neúplné rodině bez otce a tohle všechno byl takovej ten impuls. Dusil sem v sobě strašně moc věcí a nebýt hudby, tak bych to v sobě nejspíš dusil i do dnes.

Musíš být opravdu silná osobnost, tvoje tvorba je hodně upřímná a řekla bych, že si na textech dáváš hodně záležet. Měl jsi jako mladší nějaký vzor? Nebo ses spíš snažil vždy najít svoji cestu?
Asi bych lhal kdybych tvrdil, že jsem neměl žádnej vzor. V době kdy jsem začínal jsem měl za vzor MAAT. Jejich hudba hodně motivuje a šíří pozitivní vlnu . Jinak jsem se samozřejmě soustředil na sebe a snažil si najít tu cestu.

Něž přejdeme k tomu, na čem pracuješ teď..je nějaká dřívější spolupráce, které si hodně vážíš a která ti doslova udělala radost?
Z dřívějška si asi nejvíc vážím všech spoluprací s Mateou. Jsou to hodně staré věci, ale i dnes se najdou lidi, kteří si vzpomenou, přesně tohle mi dělá radost.

Momentálně jsi součástí Notorikz, řekl bys nám o vás něco víc? Jak jste se dali dohromady a na co se můžeme v blízké době těšit?
Notorikz se skládají ze 3 Mcs (PK-One , Mladej R a T.M.) Je tomu asi rok co jsem pod Notorikz a dohromady jsme se dali tak, že jsem Erikovi napsal, že mají v poslední době super věci a že by nebylo na škodu rozšířit Notorikz o jednoho člena. On mi na to odpověděl, že se zrovna bavili o tom, že by mi dali nabídku, jestli bych nechtěl jít pod NTR...takže tak nějak to vzniklo. V blízké době se můžete těšit na naši debutovou desku + nový videoklip na kterém právě pracujeme.

A prozradíš nám nám něco víc o těch projektech nebo se máme nechat překvapit?
Jak jsem psal, momentálně makáme na novém klipu . O produkci se postaral velmi talentovaný beatmaker který si říká Gypso. Můžete ho znát např. ze spoluprácí s Gambou, Delikem atd. Celý videoklip se bude natáčet na Slovensku a premiéra bude tak do 3-4 týdnů. Jinak co se týká desky Notorikz byl bych rád kdyby jste se nechali překvapit :)

Jinak v dnešní době se hodně experimentuje s žánry, s rapem se míchá snad cokoliv... máš radši ten klasický rap nebo tě láká taky zkoušet něco nového?
Nesnáším když něco trvá dlouho a je to pořád na stejný brdo. Ve zkratce nenávidím stereotyp ať už v životě tak i v hudbě. Nebojím se experimentovat a zkoušet něco nového takže určitě sem zastáncem toho jít s dobou..

Na tohle se ráda ptám všech umělců, takže nevynechám ani tebe. Myslíš, že je hudba drogou s kterou jak jednou začneš nejde přestat? Nebo si myslíš, že je jednoduché toho kdykoliv nechat?
Abych pravdu řekl tak i já jsem se nevyhnul takovým těm depkám kdy jsem si říkal že na to nemám a že bude asi lepší skončit. Každopádně teď vím, že tomu tak není . Hudba udává směr a já jí odevzdal celej svůj život. Nedovedu si představit že bych skončil.

Ještě by naše čtenáře určitě zajímalo na jakých akcích tě budou mít možnost vidět..chystáš se v blízké době někde ukázat?
Určitě, v nejbližší době mě můžou lidi vidět 13.4 ve Valašském Meziříčí Club Lira, kde společně se mnou vystoupí MC Prey a hned po nás PSH. Do 4.5 máme plno jinak veškeré info o koncertech lidi můžou sledovat na mojí Fanpage.

Na závěr bych ti chtěla popřát hodně úspěchů, těšíme se na nadcházející projekty a určitě si je nenecháme ujít. Ještě bych se chtěla zeptat co bys vzkázal všem svým fans a poděkovat ti :)
Všem fans bych chtěl vzkázat ať sledují i nadále naše věci. Díky za support a díky taky vám za tenhle rozhovor.

facebook.com/pages/PK-One-Fanpage (Fanpage PK-One)
facebook.com/pages/Notorikz (Fanpage Notorikz)



 



 

 

 

 

přečteno: {hits}1936{/hits} krát

Read 6389 times
Nara

Hip-Hopovou kulturu sleduju už delší dobu a rap je pro mě srdeční záležitost. Osobně radši poslouchám U.S. scénu, proto se mé články převážně týkají umělců za oceánem. Nebráním se ale ani kvalitní tvorbě z Evropy či jiným žánrům.

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory