neděle, 28 duben 2013 15:51

Rozhovor s J-Dee aka #2602boy

Written by  D-Toc

Nedávno jsme zde měli rozhovor s členem Afect Labelu, a to byl Afectoo. Nyní tu máme další jméno z této stáje, které je zajímavé především tím, že před nedávnem vydal nový mixtape!

Zdravím tě a tak na úvod... Protože se může stát, že tě někteří neznají, tak nám řekni, kdo jsi.
Zdravim, jsem dvaceti-letej zmetek aka J-Dee aka #2602boy, jsem z Český Lípy a dělám rap….Jako vážně.

No a jak ses k tomu vlastně dostal, myslím tím k rapu a tak?
Hele k samotnýmu rapu jsem se dostal kolem roku 2005, do tý doby jsem nevěděl co to je a že to vůbec existuje. Dostal jsem tenkrát na flashku od kámoše rapovej song ať si to poslechnu a od tý doby jsem chycenej. Sám jsem souměrně s tim začal psát první bars, ale dneska když na to vzpomenu tak se směju. Takže zhruba 8 let celkově. Jinak do tý doby jsem jel rock, funk a podobný věci na kterejch si do dneška rád ujedu.

No a co se ti zatím do téhle doby povedlo? Je tu něco k pochlubení se? Ono jestli se nepletu, tak si nedávno vydal mixtape, ne?
K pochlubení toho moc není. Jsem na některý maličkosti hrdej jenom proto že jsem je udělal. Jako například první deska Peace Unit kterou jsem komplet produkoval a dostala se až na jeden shop kde to posílali k objednávkám. A až teď asi na můj novej tape 2602 se kterym jsem z větší části spokojenej. Jo je to nedávno, vylezlo to ofiko 04/04. Komplet FREE, takže to stahuj. A byl jsem rád že se singl „Crate Diggin“ dostal na bbarak.cz.

No a co tvoje budoucí plány?
Nechat teďka tape vychladnout trochu a pomalu rozjíždět další tracky a projekty. Je toho dost v plánování a v realizaci bude teďka maxi single kterej dáme ven tj. dva tracky + instra a accapely a tak. Pak kluci vydávaj něco svojeho a potom bych chtěl další projekt udělat. Jestli to bude něco solo nebo něco s klukama ještě přesně nevim. Uvidíme. Každopádně nesmíme usnout na vavřínech jak se říká.

A máš nějaký sen, kterého by si chtěl dosáhnout?
Sen. To je hrozně velkej pojem. Jako mám určitě, ale podle mě to není moc k realizaci. Každej z toho chce tlačit hnedka prachy a fame a podobný věci. Jo, je to hezký, taky bych se tim chtěl živit a bejt free, ale tady to je těžký podle mě. Českej „mainstream“ si kryje záda navzájem a nikoho do svýho kolečka nepouští. Proto, podle mě teďka prostě roste vedle velký scény Youtube scéna, protože jinak dneska nejsi vidět a jiná šance tady není.

Teď to vezmem trochu od boku Co ty a koncertování? Jaký máš názor na koncerty a koncertování v čechách?
Hele my hrajeme hodně v Lípě. Pár koncertů bylo venku tak nějak a teďka je něco v plánu ať se trošku roztáhnem. Koncerty jako takový…Hele to je prostě věc která nikdy neumře a každej bude chtít vždycky někoho vidět živě, jak dává jejich oblíbenej track. A jak bylo někde řečeno tak se dneska vydává jen z větší části kvůli koncertům. To je ta obživa. Média už moc nejedou. Supportnou tě jen skalní.

Jsi za dobře s módním trendem "Swag"?
Já to nějak nesleduju. Rád se oblíkám, ale tenhle movement jde mimo mě. Přijde mi to přehnaný přesně jako SouljaBoy, tomu to už vlezlo na mozek snad hehe.

A jak vnímáš českou hip-hopovou scénu, jak underground tak mainstream? Máš ty sám nějaké oblíbence?
Jak už jsem psal o pár řádků výš. Podle mě se to dělí na dvě scény už to není ani underground, ale prostě mediální scéna. Tahle otázka je na diskuzi, takže to radši nechám bejt. Můj největší favorit je tady Idea, potom Vec, W518. Jinak je toho víc co si rád poslechnu, ale tohle je asi top v čechách. Z US jedu hodně Rosse, Millera, Evidence a další.

Tohle je možná příliš osobní, ale stalo se, žes měl někdy s někým nějaký spor, ať už s MC´s nebo nějakým producentem.
Vůbec ne, ale občas prostě narazíš na neplatiče a pochcávače. Máme blacklist bitches.

Když by si tě chtěli najít, tak kde tě najdou? Neboj, adresu k tobě domů nechceme
Twitter : JDeeCL // soundcloud.com/jdeecl // FB : J-Dee

Mockrát díky za čas a než to zabalíme, je tu ještě něco, co by si chtěl sdělit, ať už fanouškům (starým i novým) nebo rodině či tak?
Zdravim Afect Squad jmenovitě Afectoo // Esta // Cratchy // Emduffy, svoje lidi a všechny co ceněj. DÍKY.

přečteno: {hits}1969{/hits} krát

Read 5828 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory