neděle, 09 červen 2013 17:52

Rozhovor: Marpo Featured

Written by 

Uplynul měsíc od prvního rozhovoru a proto je čas, za měsícem udělat nějakou pořádnou tečku. Jsem velmi rád, že moje pozvání přijala legenda české scény – Marpo.

Čau čau, jsem rád, že si přijal moje pozvání a udělal sis chvilku čas odpovědět na otázky. Chci se dozvědět co nejvíc, tak přeskočíme zahřívací otázky. Doba, kdy jsi byl známý jenom jako Mc už je dávno pryč. V současnosti máš několik projektů a zároveň děláš bubeníka u Chinaski, která příští rok oslaví 20 let působení na hudební scéně. Zajímalo by mě, jak to máš s časem. Trávíš víc času s kapelou nebo plánuješ svoje projekty?
Samozřejmě nejvíc času trávim s kapelou. Ale letos tolik nehrajem, protože se připravuje nová deska. Na podzim k nový desce plánuju velký tour, který bude mít asi 14 zastávek!!!! Asi moje největší tour ever. Do toho mě kámoš zlanařil, ať zase začnu trénovat lidi v boxu a muay thai. Takže ještě do toho denně trávim tak 6hodin v gymu. Mam toho tolik že mi fak dochází energie. Je to náročný dělat 3 věci najednou a pořádně!

Nejdřív bych asi začal projektem, který už před nějakou dobou vyšel, a to bylo 352EP s Wohnoutem. Váš videoklip „Zvedám“ se lidem dost zalíbil. Můj velmi dobrý kamarád a jeho třída udělali dokonce maturitní video, které mělo taky velký úspěch. Zde přidávám odkaz. Věděl si o něm?
Jj, samozřejmě jsem to viděl, a dokonce i postoval u sebe na Facebooku. To video bylo super, tohle mě baví, když to někoho namotivuje k tomu si to vzít za svoje maturitní video nebo nástupovku nebo cokoli! Díky jim, bylo to great. Jinak 352 je taková předzvěst mýho alba. Spousta lidí o mě říká, že mam formu jako nikdy. 18. června vyjde novej klip Celej Blokk feat Hard Target. Myslim, že budou lidi čumět. Laťka nepádá ale prudce stoupá!

Melancholie XOXO toto je jméno alba, které si tuším už před rokem avízoval. Z tohoto, prozatím nevydaného alba měl úspěch track „Jsi nebezpečná“. Dovolím si říct, že měl úspěch díky pravdivosti tvého textu. Není to dávno, co si na tvým FB dal fotku společně s Hard Targetem a u ní oznámení, že 30. Září to vyjde. Nechal si název alba nebo se za tu dobu něco změnilo?
30. Září stále platí. Jediný co se změní, je název alba. Melancholie XOXO je úplně jinej projekt. Kterej určitě vyjde ale až přijde čas.

Full Blooded Mutt (FBM) jak je v současnosti na tom tenhle projekt? Na Youtube si vydal ven pouze jeden singl. Taky si našel dost příznivců, kteří už přirovnávali styl FBM ke stylu Limp Bizkit. Rozhodně by to český pole zase trochu okořenilo. Ta samá otázka jako předtím. Pracuješ stále na tomhle projektu, nebo jste se s klukama nějak rozkmotřili?
Tenhle projekt je zatím trochu u ledu. Nahrát album s celou kapelou je o trochu jinejch penězích než rap. Takže na tom to trochu stojí a padá. A aby, jsme mohli zkoušet velkej problém je, že Boky náš bubeník je ze Sokolova a kytarista 4P z Jindříchova Hradce. Takže aby, jsme denně zkoušeli a dělali na trackách je dost těžký.

Na podzim minulého roku si vydal ven singl „Zavři hubu“, což byl vlastně Diss track na zdejší scénu. Nutno dodat, že si svojí sledovanost získal a po dlouhé době si reagoval na to, co se děje na zdejší scéně. Ale já osobně, jsem vyjma komentů náctiletých pod tvým YT nezaregistroval žádnou odpověď. Měla celá věc ještě nějakou dohru?
Samozřejmě že neměla. Spousta lidí vydává tzv. neurčitý disstracky. Tak tomu říkam já. Na něco nadávaj, ale neuměj to pojmenovat tím pravým jménem. Bojej se, aby si to neposrali u některejch fans, aby si někoho nepoštvali proti sobě atak. Já dělám rap, protože to miluju a nebojím se něco říct nahlas. Všichni dneska v trackách střílej samí click clack, 9tky atd… Bullshit neobhájej to ani postojem.

Myslím, že za celou dobu působení na scéně, vyvoláváš stále největší rozruch. Máš spoustu skalních fanoušků ale zároveň spoustu „Haters“, samozřejmě je má každý, ale u Tebe mi to přijde, jako mnohem větší záležitost. Vlastně první velký „Haters“ si měl, od doby, kdy si vyhrál „Whos The King Final rap“. Může za všechen tenhle hate česká závistivost?
Tak češi jsou závistivci velký. Přece jenom ty řežimy to v nás lehce zakořenili. Na mojí cestě rapem, bylo hodně lidí, který mi házelo klacky pod nohy, škodili mi ať už přímo, nebo zákulisně. Ale já tu furt jsem a některým zkrachovali životy jako kráva. Boží mlýny holt melou no….

Jak již bylo řečeno, máš spoustu projektů. A téměř všechny nahráváš za oceánem v USA u Hard Targeta. Odhadem, kolik měsíců nebo týdnů strávíš v USA? Je asi vcelku těžký zároveň stíhat koncerty s Chinaski. Dovolí ti strávit tolik času na cestách v pohodě?
No moc času není, ale v US trávim tak 2-3 měsíce ročně. Žádná dovolená vyjebaná ale real shit, hood shit. Prostě poznal jsem Ameriku z tý nejhorší části. HT a všichni ty lidi okolo. Chudoba, strach, nevíš co bude zejtra, zbraně atd… Není to prdel. Fakt ne a to si spousta těch mlaďásků tady neuvědomuje. To je samej gangsta rap, ale není to prostě prdel. A hlavně jak mi řek Young CP. My chceme z ghetta ven, zatimco bílý dovnitř, protože nemaj ani tušení jaký to je.

Zůstaneme ještě chvilku u toho zámoří. Ty už seš tam vlastně taky poměrně dost známý. Viděl sem několikrát na tvým FB různé příspěvky ohledně tvého turné v USA. Udělal si tam někdy koncert vyloženě pro Čechy? Že si všechno co máš, dával česky nebo se držíš angličtiny?
Tak já i pro Američany rapuju česky :) a je to baví, baví je moje flow. Teď jsme hráli v takovym malym baru pro pár lidí a hrozně mě potěšilo, že za mnou přišli a řekli, že moje show je crazy as fuck. Že sem blázen na stagi a ta energie je cejtit. Jednou jsem odjel turné z půlky i pro čechy. To byla docela prdel. Litry chlastu, vzpomínek na čechy, bitky ))) docela prdel ...

Na jednu věc jsem zapomněl. V současnosti seš vícemistr ČR v Thaiboxu. Svým způsobem to dost ohrožuje i tvojí hudební kariéru. Stalo se ti už někdy, že tě zranění vyřadilo z koncertu?
Při posledním zápase jsem měl ohrožení na životě. Prasklo mi žebro a protrhlo plíci. Musel jsem podepsat revers z nemocnice a jít hrát protože jsme měli za 3 dny show. Nic moc … Btw akce se jmenovala sportovec roku )))))))

Už se pomalu blížíme ke konci a tak trochu zvolníme. Kdybys měl zhodnotit všechny tvoje singly, který je pro Tebe nejsrdcovější? A za který, se teď hodně stydíš?
Nestydim se za žádnej ale nejvíc mě baví hrát track TroubleGang a rozhodně bude na stagi top Celej Blokk, nová věc.

Co se stalo se serií tvých „vlogů“ Brand New Day? Hodláš ještě točit nějaké videa?
No jasně budou další. Už né brand new day ale TroubleLife. Teď bude vypuštěná série 4 dílu Troubelife Overseas. 4 díly z ameriky. Bude to docela zajímavý.

Vždycky se svých hostů ptám na jejich top 3 alba (all time, bez rozdílu hudebního stylu). Jaké jsou ty tvoje?
Ice T - Original Gangsta
Foo Fighters - Wasting Light
Tupac - All Eyez On Me

Závěrečná smršť otázek. Americkej hamburger nebo Českej párek v rohlíku? Tvůj oblíbený seriál? iPhone nebo Samsung S4? Tvoje oblíbené pití?
Burger. Southpark. iPhone. Diplomatico nebo Dictador 18y.

Super, díky za odpovědi a za celý rozhovor. Dám ti teď prostor sdělit něco svým fanouškům, čtenářům našeho webu, nebo Trouble Gangu. Ještě jednou díky, a Měj se!
Díky Všem co mě supportujou a dokázali na mě třeba během posledního roku změnit názor. A pokud ne? Tak nová deska ti ho změní !!!!! TroubleGang or nutin. Stand up or shut up.. one ...

 

 

 

 

 

 





 

přečteno: {hits}2033{/hits} krát

Read 6791 times
Malup

-  Jsem redaktorem na Beatlife.cz od Ledna 2013

- Poslouchám CZ/SK i zahraniční scény USA, UK. Bohužel angličtinu teprve doháním, a proto se soustředím na články spíše o naší scéně.

- Jestli je něco, co si můžu vyhradit jako "svojí" práci, jsou to rozhovory a recenze.

- Občasně stačím napsat bleskovku (pokud mě někdo z redakce nepředběhne) a nebo se snažím informovat o muzice, která je super ale moc u nás nefrčí - Viz. Zapomenutá anglie

More in this category: Rozhovor: Phoenix »
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory