sobota, 22 únor 2014 09:48

D-Toc & LB o jejich novém projektu!

Written by 

D-Toc a LB, které  můžete znát například z projektů D-Toc - DIPLOMAT a LB - TRIPLE S, momentálně pracují na společném projektu Rubikova Deska. Poskytli nám rozhovor, ve kterém se můžete dozvědět první čerstvé informace o tom, jak bude projekt vypadat i znít.

BeatLife.cz: Pár měsíců zpátky na netu kolovalo video http://www.youtube.com/watch?v=3e21GE2uLDM podle, kterého měl projekt vyjít ještě v roce 2013, co se stalo pak?

 

D-Toc: No, myslím si, že asi dlužíme vysvětlení, co? Od vydání toho promo videa se změnilo spoustu věcí v osobním životě. Ty nám vzali hodně času a také jsme se nemohli dohodnout na samotném konceptu projektu, protože jsme dva diametrálně odlišní umělci s odlišným pohledem na věc.

 

LB: Asi jak řekl D, trochu neočekávaně ale nevyhnutelně musely dostat přednost jiný záležitosti v našem životě. Já osobně sem si musel víc uspořádat osobní život, abych se vůbec mohl soustředit na hudbu. A taky protože Rubikova Deska je společnej projekt, vždy se dva musej dohodnout, nejde říct „uděláme to po mym a tvoje nápady mě nezajímaj“, museli jsme dojít k nějakýmu kompromisu. A myslim, že není tajemstvím, že nám to trvalo dýl, než jsme plánovali. Ale povedlo se a stálo za to vláčet tu dlouhou cestu až k samotný realizaci, to víme určitě.

 

BeatLife.cz: Jak byste Rubikovu Desku charakterizovali? Co od toho posluchači mají čekat?

 

D-Toc: Barevně hudební hlavolam ze života...

 

LB: Jop, barvy, barvy a zase barvy. Můžete čekat nás, jsme pořád D-Toc & LB, ale mnohem víc vyspělejší, odvážnější i rozvážnější. Bude to něco, s čim se lidi buď ztotožněj, nebo to nevemou, nic mezi tím.

 

BeatLife.cz: Spolupracovali jste s někým už na tomto projektu? Kdo se kromě vás dvou objeví na Rubikově Desce?

 

LB: Můžeme prozradit, že jeden z producentů na Desce bude Kingsize, který se už dřív podílel instrumentálně na projektech Otherside Click. Taky se na Desce objeví dobrá práce z Unbeatable Records, kde celý EP nahráváme. Hosty neprozradíme,  to si ještě necháme pro sebe...

 

D-Toc: Když nepočítám, že Rubikova Deska bude vydaná jako EP pod Otherside Click, tak jsme například v kontaktu s mladým grafikem a designerem Tomášem Vachudou (Morfeus), který LBmu vytvořil cover na jeho tehdejší projekt Triple S a nám se tentokrát postaral o cover Rubikovy Desky.

 

BeatLife.cz: A vůbec, jak takový nápad vznikl? Proč zrovna tenhle název?

 

D-Toc: No...docela jednodušše, ono už dlouho jsme chtěli udělat opravdu odlišný projekt. Odlišný jak zvukem, tak i obsahem a formou, a tím originální. A když se dva solo umělci sejdou...

 

LB: Hmmm, no myslim, že už od začátku, kdy jsme měli tenhle koncept v hlavách, jsme věděli, že chceme vycházet z barev. Že to musí bejt BAREVNEJ projekt. Takže jsme i podle toho vymejšleli název a jednou, když jsme se tak flákali venku a snažili se na to přijít, jen tak jsme stříleli názvy, prostě freestyle. Až z toho vylezlo, že musíme vycházet z Rubikový kostky, protože obsahuje základní barvy. Takže nakonec přímo D přišel s názvem RUBIKOVA DESKA. Osobně si myslim, že líp jsme to vystihnout nemohli.

 

BeatLife.cz: Prozradíte teď kdy máte v plánu desku vydat? Kdy se můžeme dočkat?

 

D-Toc: Určitě letos, jinak to ani nevidím. Na čem ale záleží je vzájemná komunikace a čas.

 

LB: Souhlas. Rozhodně se nechceme vázat deadlinem, netlačíme na to. Víme, že už chceme vydávat, ale když budeme spěchat, může se to promítnout do samotný tvorby, a to dělá vždycky neplechu.

 

BeatLife.cz: Bude někde projekt ke koupi či ke stažení? Kde si ho budeme moct poslechnout?

 

LB: Chceme dát lidem příležitost, aby měli z Desky kompletní prožitek, jakej má bejt. A taky aby se kní snadno dostali, takže prodej bude zprostředkovanej co nejjednodušejc to půjde. Logicky to budeme prodávat, protože člověk do toho něco dá (nejenom finance ale i spoustu energie a času) a taky chce něco získat. Věříme, že se pořád najdou fanoušci, co to pochopěj a oceněj.

 

D-Toc: Rozhodně jak řekl LB, tak ke koupi. Rádi bychom se zaměřili na prodej a to jak osobní (prostřednictvím mailu, na koncertě,...), tak i prostřednictvím našich webových stránek http://rubikova-deska.8u.cz.

 

BeatLife.cz: Dneska je youtube plný videí, vypustíte i vy nějaký videoklip?

 

LB: 100% chceme. A vůbec, já bych rád propagoval Desku  hodně graficky a přes videa. Takže nejenom videoklip, ale i různej natočenej materiál poputuje ven, uvidíme, jak se dohodneme. Už teď toho máme celkem dost...

 

D-Toc: Tak určitě,  jak něco vydáme, nó, tak to bude vydaný a když to nevydáme, nó, tak to bude nevydaný. A je to sport...

 

BeatLife.cz: Máte už nějaké jasné plány, co bude po vydání Rubikovy Desky?

 

D-Toc: Po vydání Rubikovy Desky? Rozhodně plánuju malou pauzu na oddech, minimálně v posteli...Ale teď vážně,... určitě po pauze se budu soustředit více na dění v Otherside Click. Tím myslím to, že se zaměřím na svůj solo mixtape, dál se budu spolupodílet na dlouho očekávaném mixtapeu rapperky Nary a nevylučuju, že se pokusím společně s LBm a Narou zrealizovat Otherside Click mixtape.

 

LB: Já mám jasnej plán, určitě potom vlezu do vany. A dám si panáka, vlastně ne jednoho. OK, teď bez prdele, jsem na tom v podstatě stejně. Rád bych se podílal na mixtapeu Nary i na OC mixtapeu, jeho čas se už zase pomalu blíží. A dávám dohromady i koncept mýho dalšího solo projektu...

 

BeatLife.cz: Co říkáte na nynější Undergroundovou scénu? Chybí podle vás scéně něco? Nebo je tu něco, co by tady podle vás nemělo naopak být?

 

D-Toc: Nevím, co na ní říct. Během doby, co rapuju, tak jsem zažil hodně trendů, které se promítly jak do tvorby interpretů, tak i do módy,... tím myslím třeba „tvrdej gangsta rap“, který vystřídal „emo rap“ a pak tu byl znít grime, a mohl bych dál jmenovat... no ale co chci říct je to, že náš underground není opravdu svůj. Je tu druh ovečkismu davu lidí, který slepě následuje to, co frčí.

 

LB: Moc naší scénu nesleduju. Přesto vim, že se tady dá najít kvalita, ale to samozřejmě záleží na tom, co si kdo přestaví pod kvalitou. Některý dnešní trendy moc nemám v oblibě, ale nebudu si stěžovat ani pochvalovat. Lidi posloluchaj a jdou za tim, za čim chtěj, to se nezměnilo a já si dělám zase svoje věci.

 

BeatLife.cz: Prozraďte nám, co vy sami poslocháte?

 

D-Toc: No, nejsem nijak vyhraněnej vůči ostatním hudebním žánrům, ale tak z toho „našeho“ si třeba poslechnu Ace Hooda, Pliese nebo „Harlemskou legendu“ Jim Jonese. Možná nejsou příliš oblíbení, ale podle mýho mají stále co říct. A zběžně si mimo Hip-Hop poslechnu třeba... takový Wanastovi vjecy.

 

LB: U mě je asi na 1. místě už několik let Eminem. Ale baví mě i spousta dalších interpretů, jako třeba Yelawolf, Tech N9ne, celá Slaughterhouse, Kendrick, Kanye,...je toho hodně, ale tyhle jména mě teď zrovna hlavně napadaj. Ale nikdy sem nebyl zaměřenej jenom na hip-hop, baví mě např. taky Justin Timberlake, Timbalandova tvorba, dodnes si rád poslechnu Linkin Park a mohl bych ještě dlouho pokračovat.

 

BeatLife.cz: Nějaký vzkaz posluchačům na závěr?

 

LB: Zahoďte předsudky a nechte se překvapit! Rubikova Deska se točí...

 

D-Toc: Děkujeme a těšte se! Bude o co stát. A abyste si zkrátili čekání, tak si puste náš instrumentální snippet, který jsme nedávno vydali.

 

D-Toc facebook fanpage
LB facebook fanpage


 

Read 5637 times
Nara

Hip-Hopovou kulturu sleduju už delší dobu a rap je pro mě srdeční záležitost. Osobně radši poslouchám U.S. scénu, proto se mé články převážně týkají umělců za oceánem. Nebráním se ale ani kvalitní tvorbě z Evropy či jiným žánrům.

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory