úterý, 04 prosinec 2012 14:49

New World Order: Věk informací a kamer Featured

Written by  D-Toc

Toto je pokračování článku „New World Order: Posedlost Hip-Hopu společenstvím nazývaným Illuminati“ (zde), který je také souhrnem autorových myšlenek, úvah, názorů a nastínění faktů z minulosti, týkající se „Illuminati“. Pokud se podíváme blíže do historie Hip-Hopu, která nám už není příliš známá, konkrétně do období 1989-1995, tak spousta věcí ohledně Illuminati začíná dávat docela smysl.

Jeden z pilířů Hip-Hopu, který je často opomíjen je znalost a pochopení kultury, prostředí a společnosti, ve které žijem. Tento pilíř se snažili prosazovat MCs už v osmdesátých letech s určitou zprávou a to tím, že tu není něco v pořádku. Velmi přímo se nás MCs snažili varovat před tím, že New World Order, prostřednictvím policie šíří strach a troufám si říct, že tehdy se společnost podařilo probudit. Jak je to ale nyní?

Raekwon, GhostFace Killah a U-God jsou jedni z mála, co se nás snažili varovat už v roce 1995, avšak co následovalo? Zmiňme si COINTELPRO, kdy úřady spojených států prosadili očipování svých spoluobčanů. Myslím to očipování, o kterém se zmiňoval U-God v interview pro Hip-Hopový magazín Vibe. U-Godova teorie Illuminati, na základě implantování micročipů do novorozeňat je možná trochu přitažená za vlasy, ale ve státech existuje nejedna firma, která se tímto oborem živí, jako je Verichip.

Z obdobného pohledu tu máme něco, co může vadit i nám v ČR/SR . Nevšimli jste si toho, že tu máme poněkud hodně kamer? Sice nejsou na každém rohu, ale když vezmeme v potaz informaci od skupiny Popular Mechanics, tak ve spojených státech je více než 30 milionů „bezpečnostních“ kamer, které natočí přibližně 4 biliony hodin záběrů za týden. Proto se musím jako ostatní ptát, jestli opravdu jsou tyto kamery tak potřeba a pomáhájí zabránit kriminalitě, tak jak tvrdí úřady? Proč teda tu tyto a spousta dalších kamer je? Pro co konkrétně tu jsou? Na základě studie Brandon C. Welsh a David P. Farrington z roku 2002, spousta lidí zjistilo pravdu, alespoň tu, ohledně těchto kamer. Podle jejich slov, tyto kamery příliš nepomáhají zamezit a postihnout kriminalitu, ale spíše slouží jako důkazní materiál pro neplatiče daní. Zajímavé, nemyslíte?

Pokuď bychom se měli zase vrátit k Hip-Hopu a měl bych Vám dát příklad ohledně bezpečnostních kamer, tak si poslechněte od Goodie Mob track „Cell Therapy“, který je míň z jednoho pohledu míň paranoidní co se týče problematiky Illuminati, ale dokonale popisuje naše monitorování silou seshora. Po tomto zjistíte, jak je důležité ne pouze naslouchat, ale také naslouchat a přemýšlet nad tím, co se nám MCs snaží říct. Spoustě fanoušků, především dnešních umělců se toto nemusí líbit, ale v Old Schoolu je v mnoha ohledech pravda, i když nebaví novým zvukem. Slyšeli jste od dnešních umělců kloudného slova v prospěch lidských práv a svobod? Nechci znít paranoidně, ale začínám si myslet, že šířením strachu si z nás nikdo nepomůže. Díky strachu na základě minulých událostí jsme tam, kde nyní jsme. Měli bychom se postavit strachu, a čelit mu. To neplatí pouze pro nás posluchače, ale i umělce. Poslední slovo – To o čem rapovali Wu-Tang Clan či Goodie Mob se nyní děje. Co příjde dál?


“Look up in the sky
It’s a bird it’s a plane
No it’s just another drone spying on us maine
It’s a new world order
At least that’s what I read
Big brother is watching
I just heard somebody say it
Jesus was married to Mary
And they both had a kid
And it’s a piece of history that the Catholic church hid
Man fuck The DaVinci Code
Fuck Illuminati
Only secret society is Rap-A-Lot and John Gotti…”
–Bun B, “Purse Comes First.”

 


 

 

 

 

přečteno: {hits}1786{/hits} krát

Read 3137 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory