pátek, 27 červenec 2012 07:04

Slavnostní zahájení Olympijských her 2012 Featured

Written by  MartiDlo
Na úvod tohoto článku bych chtěl poděkovat všem čtenářům, kteří nás podporují i celé redakci, která se na rozvoji serveru Beatlife.cz podílí.

Magazín Beatlife.cz se povětšinu své existence věnoval výhradně hudební produkci z řad Hip-Hopu. Po roce a půl své existence jsme se však rozhodli, po vzoru Olympijského hesla Citius, Altius, Fortius (Rychleji, výše, silněji) rozšířit náš magazín a věnovat se všem tématům, které slovo BEAT naplňují a odpovídají jeho významu. Slovo Beat totiž nesymbolizuje pouze hudební beat, ale znamená v překladu i "porazit, překonat, zvítězit, odrazit či vynikat" a slovo life netřeba překládat. Protože jsme mladým dynamickým médiem a olympiáda je jedna z mála výzev, které se chce každý zúčastnit, stalo se pro nás datum zahájení Olympijských her, datem změn...
Pojďme si nyní říct něco málo o zahajovacím ceremoniálu, který nás dnes čeká. Slavnostní zahájení olympijských her je vždy fenomenální událostí, kterou sleduje miliarda lidí na celém světě, pro olympiádu 2012 v Londýně si organizátoři olympijských her vybrali velkolepou show pod taktovkou režiséra Dannyho Boyla. Byť se organizátoři snaží utajit co nejvíc podrobností, přesto se na veřejnost dostalo mnoho detailů celé show, podstatné informace – jsou ale doposud naštěstí utajeny. Zahajovací ceremoniál má na starosti filmový režisér Danny Boyl, který při generální zkoušce požádal přihlížející, aby si detaily nechali pro sebe.

Jeho prosbu většina diváku dodržela a ven se dostaly pouze vesměs pozitivní komentáře, podle nichž jde o nezvyklou, výstřední a spektakulární show s kapkou britského humoru. Doposud víme jen, že se show oficiálně bude jmenovat Zázračné Ostrovy a jako inspirace jí posloužila Shakespearova Bouře, oproti ceremoniálu v Pekingu se má jednat o vystoupení s intimnější atmosférou, v kterém bude účinkovat 10 000 lidí, sedmdesát ovcí, dvanáct koní, tři krávy, dvě kozy, deset kachen a tři ovčáčtí psi.

Nebyla by to Anglie, kdyby při ceremoniálu z umělých mraků nezapršelo, takže se můžeme těšit i na déšť. Rozpočet na zahajovací ceremoniál je 27 milionů liber a hry zahájí sama královna. V představení budou také "temné satanské pece" mystického básníka a malíře Williama Blakea, jehož báseň Jerusalem zahrnuje tento odkaz na průmyslovou revoluci a stala se jednou z nejznámějších anglických písní.

Druhé z dějství show má odkazovat na průmyslovou revoluci a třetí by pak mělo dění posunout do dneška. Mezi aktéry bude 50 zpívajících a tančících sestřiček a doktorů a prý by se měli objevit i pohádkové postavy jako Mary Poppins a postava z Harryho Pottera, jako lord Voldemort. Na závěr ceremoniálu by měl zazpívat Paul McCartney zpěvák z bývalých Beatles.

Osobně si myslím, že bude o co stát, proto si dnes od 22hodin tento neopakovatelný ceremoniál nenechte ujít, sledovat ho můžete v přímém přenosu na ČT4 Sport.



přečteno: {hits}1593{/hits} krát


Read 3788 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory