neděle, 11 březen 2012 19:39

Street Warrior Walkers a BeatLife.cz posílají první lekci C-walku Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Vítejte u naší první lekce C-Walku od Street Warrior Walkers. V tomto prvním videu si ukážeme nejzákladnější krok V-Step.

Nejdříve si však něco o C-walku řekneme. C-walk je hip hopový tanec vzešlý z chůze, který spadá do skupiny, žánru.. street dance. Dělí se stylů nazvaných Crip walk, Clown walk a Crown walk.

Historie C-walku začíná v Los angeles, kde tento tanec začali tančit členové gangu Crips, od čehož se následně odvodil i název stylu kterým C-Walk tancovali – tzv. Crip walk.

První člověk, který představil Crip walk široké veřejnosti byl podle wikipedia Ice-T. Mezi veřejně známé představitele C-walkových kreací pak patří takové jména jako Snoop Dogg nebo Ice Cube...


Rozdíl mezi Crip, Clown a Crown styly je v rychlosti, beatridingu, entertainmentu, provedení, koordinaci walku s pohybem rukou a tzv.flowu, který dovoluje zastavení walku na beat.

V Crip walku se upřednostňuje dělání velkého počtu V variací, shufflů a spinů. Není však obvyklé dělat heeltoes na rozdíl od dalších dvou stylů, ve kterých se heeltoes naopak preferují.

Crown walk je druhým stylem ze skupiny C-walku. V Crown walku se užívá především rychlost a tempo Crip walku s kroky a variacemi Clown walku. Mezi nejznámější představitele patří: Gagong Pinoy, K-OZ, Snem, Deadly Gee, Entony a další.

Clown walk je posledním, třetím stylem C-walku, při jehož tanci se používají odlišné kroky než v Crip walku. Pravděpodobně i proto, že se Clown walk dá dělat skoro na každý hip-hopový song, který má rychlejší tempo, je Clown walk asi nejrozšířenější styl. Clown walk závisí na rychlejším tempu a agresivnějším provedení.

Tak, prošli jsme si trochu historie a všeobecných informacích o C-Walku a teď ke slíbenému videu…

Krok ve videu pro svou jednoduchodst ani nepotřebuje žádný dlouhý popis. Na videu je k vidění krok zvaný V-Step. Asi jedinou zásadní informací je rada, aby jste měli rozkročené nohy v rozmezí cca. 45°. Pak už jen následujte kroky podle videa.

Proč se tento krok jmenuje V-Step si asi odvodí každý. Jedná se o jeden základní krok, který vám může otevřít cestu k začátkům Cwalku.

V tomto článku bylo použito spoustu zajímavých slov typu "beatriding", "shuffle" nebo třeba "heeltoes". Jestli Vás C-walk zaujal, chcete se o něm a o těchto výrazech dozvědět víc, tak sledujte naše videa, ve kterých svět C-Walku postupně budeme odkrývat....

Koukněte na video učte se a čekejte další tutorialy, ve kterých Vás provedeme od těch nejzákladnějších až po ty pokročilejší kroky a techniky C-Walku.

 

přečteno: {hits}1370{/hits} krát

 

Read 5282 times Last modified on středa, 19 červen 2013 17:33
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory