pondělí, 20 srpen 2012 17:47

Jak si vytvořit vlastní Timeline obrázek Featured

Written by  Trysco
Rate this item
(0 votes)
Asi už i Vás dostihl ve Facebooku Timeline profil. Jestli ještě ne, tak je jenom otázkou času, kdy se i Váš profil změní. Je to opravdu neodvratné, většina profilů už jede pouze na Timeline. Abyste na to byli připraveni, tak si ukážeme menší tutoriál jak na Timeline obrázek.

Ukážeme si to na příkladě, ve kterém nebudeme muset stahovat a instalovat žádné složité aplikace a programy. Využijeme free zdroje na internetu a to právě včetně online photo editoru, který běží ve webovém rozhraní. Ne, že by to byl nějaký super výkonný pracovní nástroj, se kterým byste vykouzlili Mona Lisu, ale pro základní užívání je více než postačující. Má poměrně velký dostatek funkcí, známé a standardní ovládání a to vše je navíc úplně zdarma.

Návod je velmi jednoduchý, vlastní timeline obrázek se pomocí něj může naučit udělat i úplný lajk...

První základní věcí je nástroj, ve kterém budeme Timeline obrázek tvořit. Tím je Online Photo Editor Pixlr.com.



Druhou zásadní informací jsou rozměry obrázku, který budeme vytvářet. Správné rozměry pro Facebook Timeline obrázek jsou 851 x 315 pixelů. Vytvoříme si tedy nový obrázek a začneme...


Nejdříve si vytvoříme nějaké pozadí. Použijeme pro to přechodu / gradientu, tedy nástroj v levém bloku s nástroji. Když chceme nástroj nějak nastavit - například jeho barvu jako my, tak klikneme nahoře na jeho možnosti.


Přechod vytvoříme táhnutím myši podle libosti / potřeby

Abychom to neměli tak jednoduché, tak si nad barevný přechod vložíme i nějakou texturu. Tu si můžeme vyhledat třeba na populární (free) fotobance sxc.hu . My použili obrázek Leather Cover 10. Tento obrázek jsme si jako další vrstvu v editoru otevřeli a umístili tak do obrázku.



Naší textuře nastavíme průhlednost. To se dělá v pravém bloku "Vrstvy" po kliknutí na první ikonku, objeví se ukazatel "Kryvost", ten si upavíte dle potřeby...


Když máme pozadí, tak se pustíme do dalšího. Ve fotobance jsme si vybrali obrázek mikrofonu. V Editoru jsme si tento obrázek otevřeli a pomocí kouzelné hůlky (nástroj) ořezali od bílého pozadí.


Vyřezaný mikrofon obtáhneme černou barvou. Toho docílíme tak, že dole v boxu "Vrstvy" klikneme na třetí ikonku a objeví se nám možnosti "Styly vrstvy". Zde si zvolíme "Vnější zář" a nastavíme tvrdost a kryvost na maximum. Pak už dle libosti zvolíme velikost.


Nejdříve zvolíme barvu obtahu černou...


Pak bysme ale chtěli ještě i bílý obtah a k tomu si musíme vrstvu nejdříve zduplikovat. Klikneme tedy pravým tlačítkem na vrstu o kterou nám jde a zvolme "Duplikace vrstvy"


Tuto novou, zduplikovanou vrstvu si přetáhne pod původní, protože duplikát se vytváří nad originálem. Pak přejdeme do nastavení stylů. Změníme barvu na bílou a zvětšíme velikost.


Dalším objektem je srdíčko, opět vybrané ve fotobance. Ukážeme si jak z bílého udělat červené. Opět to uděláme z možností "Styly vrstvy". Oproti vnější záře tentokrát použijeme "Vnitřní záře".



Vnitřní záři nastavíme maximální kryvost, tvrdost i velikost



Pak začneme psát...



Pro psaní použijeme nástroj v levém bloku nástrojů. Ikonku má velké "A"čko. Jakmile klikneme někam do obrázku, tak se nám otevřou možnosti textu, kde můžeme nastavit velikost, barvu a styl psaní. Psát budeme po jednom písmenu, protože je chceme mít každé jiné...


Následně použijeme nástroj "laso" a kolem písmen nakreslíme okraje.


Pro tyto okraje použijeme nástroj "Vyplnění barvou". Lasem označené místa takto vyplníme libovolnými barvami...


Výsledek může vypadat třeba takto.

Okrajům si ještě přidáme trochu stínu. Opět tedy zvolíme u vybrané vrstvy nastavení "Styly vrstvy", ve kterém si pohrajeme s nastavením "Zanechat stín".


...A je hotovo. Výsledek nakonec můžeme uložit v nekolika standardních formátech jako je BMP, JPG či PNG nebo ve speciálním formátu pro pozdější úpravy v tomto photo editoru...






přečteno: {hits}1663{/hits} krát
Read 7387 times Last modified on středa, 19 červen 2013 17:33
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory