pátek, 28 říjen 2011 10:40

Ruský rap: Znáš je? Vol.3 aneb tentokrát rapper Серёга Featured

Written by  Nara

Серёга (Serjoga)neboli Sergej Parchomenko, je běloruský rapper, který se však více objevuje na ruské scéne. Proslavil se doslova trackem "Чёрный бумер" (čornij bumer) což je v překladu název pro černé BMW. Tento track se roku 2004 stal naprostým hitem po celém Rusku i v sousedních zemích.

Možná protože lidé už byli unavení tím nekonečným popem a zkrátka je rap zaujal a nebo možná proto,že text o tom jak kluci s drahými auty balí holky připadal vtipný všem. Týdny po sobě se neustále držel na první příčce všech hitparád, track který znali děti i důchodci, vyzvednul tohoto rappera na vrchol ruské rapové scény.

Jiné jeho tracky již neměli takový úspěch, ale své zasloužené fanoušky si rapper získal a udržel. S jeho jménem je také spojený label "KingRing" , který bere pod svá křídla rapové mladé talenty. Zakladatelem tohoto labelu je totiž sám Серёга (Serjoga). Momentálně mezi členy patří například Max Lorens, který se ale spíše zabývá RnB.

Rapper jako mladý studoval v Německu, tam si taky oblíbil rap a začal se zabývat hudbou. První zmínka o něm byla roku 2002 trackem "Загубили Лялю" (zagubili Ljalu) neboli v překladu Zahubili Ljalu, smutný track o nešťasném osudu mladé holky, s velmi zajímavým podáním, se zalíbil mnoha lidem, ale tou dobou ho poslouchala jen hrstka lidí. Během roku 2004 si ho všimlo pár producentů a jeho tvorba se začala více dostávat mezi lidi. Tehdy právě vydal své první album "Мой двор" neboli můj dvůr, rok poté následovalo album "Дискомалярия" (diskomalaria), kde své fanoušky také nnezklamal.

Dalšími jeho alby jsou například "Не для продажи" či "Хроника парнишки с гомельских улиц". Podle mě je to rapper, který toho umí podat mnoho. Zajímavá flow i témata lidem velmi blízká. Od agresivních egotripů po smutné melancholické zamilované tracky. Ať už to bývá cokoliv na jeho flow a feelu bývá znát, že do toho dal kus sebe. Má rád také ironické tracky, kde se vysmívá lidem kolem. Myslím si, že je velká škoda poslouchat jeho tracky a nerozumět textům, protože je opravdu velkým lyrikem. Dokáže své texty napsat a podat tak, aby ste příběh jeho tracky začali prožívat s ním. Co říct, poslechněte si pár z jeho tracků a suďte sami. :)

 

přečteno: {hits}1042{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory