pondělí, 28 listopad 2011 15:46

The Unique propojili hip hop s klasikou Featured

Written by  Ecko

Česká hudební scéna není nijak veliká. Přesto není jednoduché přijít s něčím originálním. Na západě čech se ovšem urodil zajímavý projekt „The Unique“, kterému se to určitě podařilo. Duo, které tvoří DJ Jamal a houslista Filip Kottek na svém prvním demu „4 The First Time“ propojilo hip hopovej beat s klasickou hudbou a turntablismem.

Demo je k dispozici k volnému stažení na jejich webu! Krom dema mají na kontě spoustu úspěšných vystoupení ale také účast v soutěži „Československo má talent“. Představme si trochu dva mladé talentované umělce, kteří toto hudební těleso tvoří. DJ Jamal pochází z Nového Sedla. Hudbě se věnuje zhruba od roku 2005, v té době začínal v jedné lokální skupině jako DJ a producent. Společně odehráli několik koncertů a nahráli demo, chvíli poté se rozpadli. Zanedlouho začal Jamal makat na současném projektu „The Unique“. Krom toho má také také jeden mixtape.

Filip Kottek je původem z Ostrova nad Ohří. Věnuje se nejen hře na housle, je také studentem Konzervatoře Jaroslava Ježka, kde mimo jiné studuje i hru na klavír. To ovšem není vše, skládá také vlastní hip hopové beaty. V současné době je především členem projektu, o kterém je dnes řeč!

Slovo „unikátní“ bych na tomto místě nejspíš nepoužil. To ovšem neznamená, že jejich hudba zní jako něco s čím se můžete běžně setkat. Je to svěží, neokoukané, vše šlape jak má. Je vidět, že termín hudební sluch neznají kluci pouze z učebnice. Rozhodně stojí za poslech, ať už jsi příznivec hip hopu nebo dáváš přednost jiné hudbě, zkus tomu dát šanci. Má to ambice oslovit širokej okruh posluchačů. „The Unique“ jsou mladí, neokoukaní a mají talent! Očividně ho nehodlají nechat zapadat prachem. Vřele doporučuju.. Stahuj zde.

Oficialni web: http://www.theunique.eu/

 

 

 

přečteno: {hits}1102{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory