úterý, 01 leden 2013 18:40

„Pokud chceš mít nezkreslený názor o mé kauze, přijď k soudu!“ vzkazuje David Steel Featured

Written by  Vrbicz

Je David Steel podvodník nebo nevinná oběť? Tuto otázku si asi klade většina z vás, kteří jste alespoň trochu obeznámení s touto kauzou. V novém rozhovoru pro Mafia Records se vše David pokusil uvést na pravou míru a mimo jiné pozval všechny, které jeho kauza zajímá, aby se přišli podívat k soudu a udělali si nezkreslený obraz o jeho případu.

Zlínský rapper a podnikatel byl v dubnu roku 2011 zatčen a obviněn i s dalšími třemi lidmi z krácení daně. Čtveřice mužů měla nejméně rok obchodovat s hutním materiálem a vyhýbat se placení daní, čímž způsobila státu škodu vyčíslenou na 36 milionů korun. David ve vazbě pobýval rok a půl, než byl propuštěn na kauci v hodnotě milionu korun, kterou složil na účet soudu na konci října 2012.

Rapper však musí dodržovat pravidla stanovená soudem, nesmí vycestovat ze země a musí se dostavovat na soudní líčení. Právě po posledním soudním přelíčení David poskytl zmiňovaný rozhovor, v kterém se snaží kauzu osvětlit. Jak uvedl, po internetu koluje mnoho milných informací, které se pokusil vyjasnit.

Podle Davidovi verze se ničeho nezákoného nedopustil, pouze půjčil peníze svému známému, z kterých poté byla financována trestná činnost. Jak uvedl, šlo pouze o klasickou půjčku se sjednaným úrokem a o tom, jak peníze budou využity se dále již nezajímal. Jak David nezapomněl podotknout, všichni doposud vyslýchaní svědci se shodli na tom, že zlínský podnikatel s těmito podvody neměl nic společného.

David v rozhovoru působí velmi klidným a pozitivním dojmem, dokonce několikrát vtipkoval mimo jiné i na účet policistů, kteří ho přišli zatknout. Ve vazbě se naučil Španělsky a přečetl obrovské množství knih. Jako největší pozitivum vazby pak uvedl zlepšení svých vztahů s rodinou. Krom toho se vyjádřil i k známému videu, kde se chlubí koupí nového Lamba, které označil i za možný původ jeho současných problémů. Video, jež proslavila hláška „tři a půl cash, brácho“, podle Davida mohla policii vyprovokovat a vyvolat zájem o jeho obchodní aktivity. David také avizoval vznik dlouho slibovaného alba Scorpion a nakonec poděkoval všem svým fanouškům za podporu.

Ať si udělá o vině či nevině Davida Steela názor každý sám. Nám nezbývá než Davidovi popřát do nového roku, aby pravda vyšla najevo, ať už bude jakákoliv.

 




 

 

 

přečteno: {hits}1805{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory