úterý, 12 únor 2013 12:09

Australský rap podruhé - Vents! Featured

Written by 

Nic proti českýmu rapu. Ale upřímně - je tu hodně rádoby “rapperů“, kteří by však udělali lépe, kdyby svoji pozornost věnovali něčemu jinému. Něčemu, co jim jde lépe. Samozřejmě, je tu i pár dobrých interpretů. Ale myslím, že tohle je hlavní důvod, proč se u nás o hip hopu mluví nelichotivě – nebo spíše moc nemluví všeobecně.

Poslechnete si něco, čemu úplně chybí nápad, texty, které nic nevyjadřují, intro, které nestojí za nic. A přestane vás to zajímat. Už nehledáte nic v téhle scéně, zanevřete na ni. Ale neprávem. A proto Vám přináším další ze zajímavých skupinek z Austrálie. Skupinu, která může oslovit širší posluchače. Vents.

Nedávno jsem tady psala o jejich bratrské skupině Hilltop Hoods, kteří jsou známější a úspěšnější. Ale i songy od Vents mají něco do sebe. Většina textů je kriticky zaměřená, kritizuje vše od politické přes ekonomickou situaci až po osobní problémy. Do podvědomí se dostali díky svému singlu Love song z alba Hard to kill. Další album nese název Marked for death a poslední klip, který vyšel, si můžete poslechnout níže – History of the World.

 

 




 

 

přečteno: {hits}1858{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory