pátek, 04 květen 2012 09:19

Lipo, Bonus a Kato s prvo-májovým singlem! Featured

Written by  Tony
Rate this item
(0 votes)

Tito v nádpisu zmiňovaní mcs zasedli společně u stolu a rozhodli se napsat společnou věc s názvem ,,Trvalo tři generace''. Tento singl nepatří na žádnou desku ani jednoho z nich a byl vypuštěn na lipův oficiální video-kanál přesně prvního máje. Někdo líbal svou ženu pod třešní, někdo se zase vyjádřil k problématice dnešní společnosti.

Ve zkratce track pojednává o určité nerovnosprávnosti lidí jiné barvy kůže. O beat se staral mladý producet Kenny Rough který si vzal na paškál i mix a master tohoto tracku. Připomínáme jen, že Lipův album ,,Víc než hudba'', je stále k dostání v internetových e-shopech. Tak neváhejte a pokud chcete tohoto ortodoxního umělce podpořit kupte si jeho originální počin. Už zasedněte a mačkejte Play!

Vyjádření Lipa k tomuto singlu:
,,Moderní česká historie nezažila emancipační boj minorit za rovná práva, tak jako tomu bylo v jiných zemích, a do nedávna mohla liberálnost považovat za svůj průvodní znak. Vidíme však, že ani ona není imunní vůči „rychlým a zkratovitým" řešením. A tak si i liberál dnes musí položit otázku, kdy se jeho výsada již stává pouhou lhostejností. Ultra-konzervativní síly obrací svojí pozornost k jakékoliv formě jinakosti a snaží si pro sebe efektně usurpovat veřejný prostor. Současný politický mainstream, místo aby tyto vášně tlumil, svojí nečinností pouze přilévá benzín do ohně. A tak v době, kdy se stát potýká se zvýšeným sociálním napětím a krvácí díky „milionovým tunelům", se zloba často lehce obrací proti těm nejjednodušším cílům. I při vědomí složitosti celé problematiky je třeba, aby jasně zaznělo, že rasismus ani jakákoliv jiná forma xenofobie nemůže být v dnešní společnosti řešením. ''

 


 

 

 

 

přečteno: {hits}1465{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory