středa, 07 prosinec 2011 17:39

Koncert Moja Reč, aneb „Dobrí chlapci“ z Handlovej nehodlají zpomalit 9.12.2011 Featured

Written by  Administrator

V pátek 9. 12. se v gotickém chrámu Sacre Coeur uskuteční speciální koncert slovenského hip-hopoveho dua Moja Reč se živou kapelou. Půjde o ojedinělou možnost poslechnout si nové tracky z letošního alba Dobrí chlapci 3 v nejen kytarovém provedení a shlédnout premiéru videoklipu Nočný let. Další jména, která rozezní klenby smíchovské kaple, budou mikulášským překvapením.

Pokud si říkáte, že dvojka Supa & Delik nepřinesou po nedávném vystoupení v Roxy pražskému publiku nic nového, tak se hluboce mýlíte. Gotická kaple Sacre Coeur na Smíchově nebyla volbou jenom pro interiér kostela, ale i jeho akustiku, oboje se podílí na výjimečné atmosféře. Prostor výborně doplňuje unikátní vystoupení handlovského seskupení Moja Reč, tvořící pomyslný most mezi starou a novou érou česko-slovenského rapu. Podobně jako debut "S/M Show" z roku 2006 vzbudila další, o něco více experimentálnější nahrávka "Dual Shock" (2009) neméně vřelé ohlasy a dokonce se stala hip-hopovým albem roku.

Bavila a pořád baví jak ortodoxní posluchače oldschoolu, tak vyznavače současného soundu. Nová deska junáků ze středu Slovenska s názvem "Dobrí Chlapci 3", ačkoliv jde o regulérní album, odkazuje na sérii mixtapů, která v minulosti vyšla pod jmény "Dobrí chlapci vol. 1 a vol. 2". Trojka oproti Dual Shocku postrádá živé nástroje ve studiu, ale o to víc jsou zastoupeny v právě probíhající limitované edici koncertů s kapelou Komplot.

Na jeden z nich vás srdečně zveme.

Letošní album přineslo několik videoklipů, nejčerstvějším je před pár týdny natočené video ke skladbě Nočný let. Očekávaná páteční premiéra proběhne přesně o půlnoci a promítne se přímo nad stagí. Výpravný krátký film z produkce fundaluka.

Více informací o projektu Moja Reč najdete na jejich FB stránce:
http://www.facebook.com/moja.rec

 

 

 

přečteno: {hits}1117{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory