středa, 02 listopad 2011 20:23

BOOM na České parkour scéně z jiného úhlu Featured

Written by  Paulie 'Darks' Petržela

Řekl bych, že jen velmi málo lidí, co sleduje Českou parkour a freerun scénu, si nechalo ujít toto velkolepé dílo týmu Urban Sense. Pojďme se na něj tedy podívat a trochu ho rozebrat: Kamery Abych byl upřímný... lepší kameramanskou práci jsem u parkourového videa viděl snad jen v T.Ru Story a to bylo také dílo s mnohonásobně větším rozpočtem, než mělo videjko týmu.

Po filmařské stránce je to VELMI kvalitní počin, srovnatelný se Storm Freerun (a podle mě ještě možná o něco lepší). Před kameramany smekám, jde opravdu vidět, že na tom pracoval člověk, co má něco za sebou.

Výkony vím, že mě za tohle kluci nebudou mít rádi, ale zkrátka jsem čekal víc, než kupu efektních a složitých flipů. Nemám nic proti trickingu ani freerunu, ale všeho moc škodí. Je mi jasné, že měl tým na natáčení pouhé tři dny, ale pravdou je, že jsem od videa očekával parkour zhruba ve stejné míře jako flipy a dostal jsem především ty flipy, kde zbytek místy zachraňují Sahir a Zony.

Další věcí, která mě zklamala, bylo že většina ze členů nešla do svého maxima a nevyužila své schopnosti naplno. Kromě Hanziho (jeho gainerů a především šíleného sideflipu), Sahira (daleký kong to cat a perfektní cat to cat), Marwa a Lukese (double 720, hell yeah) téměř nikdo nepředvedl to, co ve skutečnosti dokáže. Sice tam byly i silnější momenty (Jimův epický mortal, Tarasova flow na Kohinoru), ale vím, že to pravé peklo teprve přijde. Využití schopností týmu tak na 60%, což je podle mě škoda.

Originalita velmi rozporuplná. Tak bych snímek popsal po stránce originality. Nápad se zeleným panáčkem se sice líbil, ale na profláklý edit aka Storm Freerun bohužel nestačil. Od špičkového českého videa čekám trochu víc, než jen klasický modro-zelený colloring a k tomu cool elektronickou hudbu. Co se dá dělat, tady mě kluci zklamali, ale na druhou stranu je video zahráno na jistou notu, která je líbivá a osloví většinu lidí - jak veřejnost, tak skákače - a to je pro tým přínosem. V dnešní době je holt těžké mít cool video a ani trochu se nepodobat SF.

Zpracování jednoznačně palec nahoru, decentní lehké efekty vyloženě sedly a udělaly video zajímavějším. Výborná, nicméně trochu ohraná timelapse na začátku taky sedla, ale co se mi líbilo vyloženě nejvíc, byl na konci záběr na sochy zbavené končetin, kde video skvěle synchronizovalo s mírně psychoticky laděnou hudbou. Perla a unikát. Ale abych jenom nechválil, je nutné zmínit, že intro k poměru délky videa bylo zbytečně dlouhé, něco takového bych čekal u snímku delšího deseti minut. Souhrnné hodnocení po filmařské stránce naprosto perfektní snímek, po stránce výkonové menší zklamání. Ale věřím, že nás kluci časem ještě překvapí a to pravé peklo teprve přijde.

 

 

 

 

přečteno: {hits}1051{/hits} krát

Read 4690 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory