úterý, 05 únor 2013 13:14

DnB? Co to má být? Featured

Written by  Honzas

Můžete si klást otázku: ''Co stále lidé mají s tím DNB, nebo co to vlastně je?'' Takže vás vezmu na úplný začátek poloviny 90s let, kdy vlastně poprvé začínal vznikat tento styl hudby. Pro tento styl jsou charakteristické převážně instrumentální skladby, založené na výrazné basové lince spolu s bicími – od toho se odvíjí i původ jména stylu – anglicky Drum’n’Bass = buben a basy (basová linka). Tyto linky bývají někdy doplněny o další vokální či instrumentální samply. Drum’n’Bass je oblíben mezi DJi, pořádají se taneční party zaměřené pouze na tento styl hudby.

Drum and Bass, nebo také DnB, D&B i D+B je charakterizován rychlými beaty. Něco málo mezi 160 až 180-ti beaty za minutu. Drum and Bass ( dále už jen DnB ) byl poprvé slyšen v Anglii. Kořeny DnB můžeme hledat třeba v Reggae nebo v breakbeatech, neboli i v rapu / hiphopu. Dále třeba v Rave nebo v Jungle.

Drum and Bass se mezi lidmi masivně rozšířil za posledních 10 let. Hlavně mezi teenagery. Za jen nepatrnou dobu se rozšířil o veliké akce, jako je třeba například Let it Roll, kam jezdí spousta fanoušků elektronické hudby každý rok. Pokud si chcete tento žánr hudby poslechnout na youtube.com tak vám doporučím channel UKF - Drum and Bass. To je něco málo, co bych vám mohl říci o DnB. Doufám, že tu pár příznivců DnB máme.

 







 

 

přečteno: {hits}1848{/hits} krát

 

Read 3648 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory