pondělí, 04 únor 2013 16:57

Zapomenutá Anglie vol.2 - JME, Wiley, Skepta (Boy Better Know) Featured

Written by 

Minulý týden jsem začal psát o velkých jménech Anglie v Hip hopu. A dnes toto seznamování pokračuje. Boy Better Know je Anglický label ve kterém se nejen tyto tři velká jména sešla. JME v roce 2005 Boy Better Know založil a dnes je v tomto labelu 9 členů, myslím, že za poslechnutí stojí všichni, ale rád bych se věnoval pouze té největší trojce z celého labelu.

JME, v roce 2005 začíná pronikat na Anglickou scénu a zároveň přitom se svým starším bratrem Skeptou zakládá label Boy Better Know. JME má na kontě už mnoho projektů a jeho diskografie včetně mixtapů atd. je velmi bohatá. V roce 2008 vydal JME album Famous.

Od tohoto alba udělal JME raketový posun a jeho další album Blam! Bylo narvané kvalitní muzikou a hlavně byl velmi dobře znát posun v jeho flow. JME, Wiley a Skepta jako by vyšli ze starých časů a všichni tři se umí chopit nejen mikrofonů, ale dobře umí zastat i funkci producenta. Wiley přezdívaný „Godfather of Grime“, je na scéně už od roku 2002 ale právě vstupem k labelu Boy Better Know teprve vše začíná. Wiley je tedy v Anglii už ostřílený mazák, na scéně působí 11 rokem. Wiley a jeho výjimečná flow patří ke špičce Anglických Mc. Za 11 let má na kontě 9 alb, podotýkám pouze alb! Což je úctyhodná sbírka, která si zaslouží obdiv. Vývoj nezastavíš, a proto bych obzvlášť vyšvihnul jeho poslední album Evolve or be Exitinct (2012). Wileyho možná znáte hlavně díky songu Heatwave, který dobil tuzemské rádia a velmi známý je i track Can you Hear me feat Skepta, JME & Ms D. Čistý, diskem nezkažený Hip hop se dnes do rádií dostává velmi těžko a Anglický grime to má ještě horší – bohužel. Ale na Wileyho můžu uvalit největší doporučení a kvality.

Skepta, na toto jméno jsem já osobně přišel až jako poslední. Skepta, alespoň pro mě převyšuje především svou kvalitou na produkci. Jeho produkci si hlavně oblíbil jeho bratr JME, těžko říct, zda kvůli tomu, že jsou to bratři naladění na stejnou vlnu, anebo holým faktem, že Skeptova produkce je prostě skvělá. Ale jak jsem říkal, umí se chytit i mikrofonu a že to umí velmi dobře je vidět na sledovanosti jeho Youtube. Skepta je na scéně od roku 2003 ale aktivnější období zažívá, až v posledních 6 letech kdy vydal 3 alba. Poslední projekt - mixtape vyšel před rokem se jménem Black Listed. Tento mixtape uzavírá výborný track 2x2+2 a koho jiného čekat na featu než JME a Wiley. Pokud chcete hlouběji proniknout do Anglické scény, poslechněte si toto trio. Jejich projekty a hlavně ty společné jsou perlami Anglického grimu.

Wiley alba:
2004
Treddin' on Thin Ice
2006
Da 2nd Phaze
2007
Playtime Is Over
2008
Grime Wave
See Clear Now
2009
Race Against Time
2011
100% Publishing
Chill Out Zone
2012
Evolve or Be Extinct
2013
The Ascent

JME alba:
2008
Famous?
2010
Blam!

Skepta alba:
2007
Greatest Hits
2009
Microphone Champion
2011
Doin‘ it Again

 

 

 

 

 

 



 

 

 

přečteno: {hits}1847{/hits} krát

Malup

-  Jsem redaktorem na Beatlife.cz od Ledna 2013

- Poslouchám CZ/SK i zahraniční scény USA, UK. Bohužel angličtinu teprve doháním, a proto se soustředím na články spíše o naší scéně.

- Jestli je něco, co si můžu vyhradit jako "svojí" práci, jsou to rozhovory a recenze.

- Občasně stačím napsat bleskovku (pokud mě někdo z redakce nepředběhne) a nebo se snažím informovat o muzice, která je super ale moc u nás nefrčí - Viz. Zapomenutá anglie

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory