pátek, 07 říjen 2011 09:00

Shyne plánuje dvě nová alba v jednom dni Featured

Written by  Ecko

Pokud vám jméno amerického rapera v nadpisu nic neříká, pokusím se vám ho v kostce představit.
Jamal Barrow neboli Shyne se narodil roku 78 v Belize (malý stát na víchodním pobřěží střední ameriky, sousedící s Mexikem). V sedmi letech se přistěhoval do Brooklynské čtvrti Flatbush.

Zde, jako spousta dalších vrstevníků tráví většinu času na ulici, takže se brzy dostává do křížku se zákonem. Již v roce 1992 vyfasoval rok v ústavu pro mladistvé. V pouhých patnácti letech je postřelen, jeho vážné zranění ho přivede k rozhodnutí věnovat se naplno hudbě místo zločinu.

Poštěstí se mu roce 1999, jeho talentu si všímá producent Clark Kent a podepisuje kontrakt na 5 alb u společností Arista/Bad Boy Records. Tam také vydal na konci milénia svůj bezejmený debut. Jméno Shyne stoupalo v ceně jenže přišel den 27. prosince 99 a Shyne jako účastník přestřelky v jistém klubu na Manhattanu (u té byl přítomen také P.Diddy se svou tehdejší přítelkyní J.Lopez) odešel od soudu s verdiktem deset let za pokus o vraždu a nedovolené ozbrojování. Kápo Bad Boy, Diddy se údajně od alba vydání nové alba Shyne u jeho labelu končí...


Během svého pobytu za mřížemi, v roce 2004 vyšlo pod Def Jam jeho druhé studiové album nazvané Godfather Buried Alive. Produkce se zhostili např. Just Blaze, Kanye West. Buckwild, Swizz Beatz atd..) Jednalo se povětšinou o rapy natočené ještě před zatčením.

Nic ale netrvá věčně a Shyne je v roce 2009 propuštěn na svobodu. Na internetu se můžete dočíst, že po svém propuštění především hodně cestoval po celém světe. Navštívil také Izrael, rozvíjet svou židovskou víru a dokonce přijal i jméno Moshe Levi.

Po návratu do USA se konečně začíná definitivně chystat i vydání jeho dvou nových CDs, které mají vycházet letos v prosinci pod Cash Money Records/Def Jam. Jinak pro upřesnění alba se budou jmenovat Gangland a Messiah. V jednom rozhovoru pro MTV naznačil, že půjde o dvě odlišná alba a vycházet mají ve tentýž den, a že není vyloučeno že se poté do půl roku vrátí s minimálně jedním dalším alba. Vypadá to, Shyne má za ty léta v lochu a vůbec za jeho kontroverzní život co říct, určitě je na co se tešit, protože Shyne je natolik zajímavý a talentovaný, že ani po deseti letech v lochu jeho jméno nezapadlo prache a je terčem zájmu posluchačů a médií...

Pod článek přidávám nějaké starší věci pro připomenutí a samo sebou i nějakou tu ochutnávku z nového materiálu...

 

 

 

přečteno: {hits}987{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory