sobota, 09 červen 2012 06:57

TZ: Dj Bjaly a Mic-Key reggae nářez v podobě singlu, taktéž s klipem. Featured

Written by  Tony
Rate this item
(0 votes)

http://beatlife.cz/images/stories/3_obrazky_k_clankum/IMG_2030.JPGSpojení Reggae a Hip-Hopu je bezesporu velmi zajímavá kombinace, což dokázali například mediálně nejznámější syn Boba, Damian Marley a new-yorský raper Nas či slovenští AMO. U nás v Republice se však umělci stále drželi žánrových kolejí. Tyto žánry se prakticky nepropojily až do doby, kdy se potkal mladý nadějný MC a producent z Opavy MIC-KEY DREADALIST a talentovaný DJ a producent z Frýdku-Místku BJALY.

MIC-KEY DREADALIST působí jako vokalista a producent v opavském seskupení BAD BOYZ a mezinárodním projektu NUFF SENSI MUSIC. „Zlí“ hoši se zaměřují především na hraní a tvorbu Reggae, Dancehallu a špetku Hip-Hopu a s NUFF SENSI bandou objízdějí parties s náloží jungle, raggajungle a speciální beatbox-didgeridoo jamovačkou. Jako sólo zpěvák již vystoupil po boku nejrůznějších selektorů, a také pražského backing-bandu Riddimshot.

DJ BJALY žije ve Frýdku-Místku. Většinu času tráví v jeho malém nahrávacím studiu DADDY'S GROUND, kde pracuje na různých projektech se zajimavými lidmi. Nedrží se čistě hip hopového žánru, ale zajímá se i o dubstep, ghetto funk a breakbeat. Mimo to hraje na různých akcích a je rezidentním djem ve vyhlášeném klubu STOUN ve Frýdku.

Spojením opavského hlasu a frýdecko-místecké produkce vznikl track s názvem One Family, ve které MIC-KEY hovoří o jednotě mezi muzikanty, kteří milují Reggae a Hip-Hop. Pozitivní vlny, které se tímto propojením šíří vzduchem doslova třesou se zemí…

Video natočilo a zpracovalo HM STUDIO z Frýdku-Místku

https://www.facebook.com/mickey.dreadalist
http://soundcloud.com/mic-key-dreadalist
https://www.facebook.com/pages/BJaLY/113925258679545
http://soundcloud.com/mr-bjaly/tracks
http://daddysground.cz/

 

přečteno: {hits}1511{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory