čtvrtek, 02 květen 2013 10:18

Fenomén Macklemore Featured

Written by  Slajd

Macklemore (vlastním jménem Ben Haggerty) se nyní řadí mezi fenomény posledních dní. Jeho album The Heist, které nastartovalo jeho mezinárodní kariéru, se umístilo na druhém místě v US Billboard 200 chart se 78 000 prodanými kopiemi během prvního týdne. Což je oproti českým tvůrcům neskutečné číslo. Jeho již výše zmiňované debutové album vznikalo za podpory producenta Ryana Lewise, houslisty Andrewa Joslyna a trumpetisty Owuory Arungy.

Mezi jeho největší úspěchy, co se týče songů, patří například takové megahity jako je Thrift Shop či Can’t hold us. Lidé, kteří neměli tu možnost slyšet originál Can’t hold us, si mohli poslechnout alespoň beat u Machettovy písně Se Zblázním. Narodil se v Seattlu a s hip hopem se setkal již v šesti letech. Ve čtrnácti začal psát své vlastní texty. I když jeho rodiče neměli s hudbou užší vztah, vždy ho podporovali. Hodně se zajímal, či stále zajímá, o West Coast underground hip hop, Freestyle Fellowship, Wu-Tang clan či Nastyho.

Vystudoval The Evergreen State College, z které si odnesl bakalářský titul. Vždy se také zajímal spíše o to, jak zaujmout (skrze svou hudbu) mladší generaci. Proto se zapojil do projektu zvaného Gateways for Incarcerated Youth, který se zaměřoval na vzdělání a kulturní identitu. Tento program pomáhal otevírat dveře uvězněným mladým lidem. Macklemore je člověk, který podle mého má na to na jistou dobu šanci “vládnout“ aktuální hip hopové scéně, byl ale poměrně dlouho v česku neznámý. I přes to, že před albem The Heist nahrál již jeden mixtape, tři EP a jedno album. Osobně by mě celkem zajímalo, co zapříčinilo jeho téměř raketový start na špičku hitparády, ale myslím, že to už je věc produkce a zvýrazňování jeho hlasu v mediích.









 

 

přečteno: {hits}1971{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory