středa, 10 srpen 2016 00:00

Čtrnáct nových hvězd fetivalu Sziget 2016: Muse, The Last Shadow Puppets, David Guetta a další Featured

Written by  Tz
Týdenní program se postupně zaplňuje jmény ze světové scény i uměním všeho druhu a získává jasnější kontury. Sziget, hrdý vítěz kategorie “Best Line-Up” na nedávných European Festival Awards, ohlásil čtrnáct nových jmen letošního ročníku, kterými jsou např. Muse, The Last Shadow Puppets, David Guetta, The Lumineers a spousta dalších. Hudební událost roku se uskuteční od 10.-17. srpna 2016 v Budapešti.
Na festival Sziget to není z ČR daleko a zúčastnit jednoho z největších evropských festivalů bude i letos podle nově ohlášených jmen parádní zážitek. Hvězdný příval v line-upu opět dokonale odráží nekonečnou pestrost sedmidenní party na krásném zeleném ostrově v srdci Budapešti. Fanoušci se dočkají tolik žádaných Muse, svoji energií našlapanou show opět přiveze také David Guetta. Vystoupení populárního dua The Last Shadow Puppets, kterou tvoří Miles Kane a Alex Turner, bude bezpochyby velkým lákadlem, stejně jako koncert The Lumineers, kteří v dubnu vydají svoji novou desku. Bohatý program #Sziget2016 nově tvoří také britské trio Years & Years, irská skladatelka a zpěvačka  Róisín Murphy, velšská heavy metalová kapela Bullet For My Valentine a fantastická Jess Glynne. Fanoušci se mohou těšit také na australské rockery z  Parkway Drive, berlínské hip-hopové uskupení K.I.Z., alternativní rockovou kapelu  The Neighbourhood, holandskou hvězdu Kovacs, kanadského producenta a DJ známého jako Datsik a holandské hip-hopové duo Rico & Sticks, které v rámci svého turné dorazí také na Sziget. 
 
Stále platí pro všechny kapely a muzikanty možnost se zúčastnit a jet se podívat na festival Sziget nejen jako divák, ale i jako přímý účastník. Do konce února pokračuje šance se přihlásit do soutěže Jednou ranou na Sziget. Podmínky soutěže a jak se přihlásit naleznete zde: http://szigetfestival.cz/_/sout
 
Všechna doposud ohlášená jména Szigetu 2016 (v abecedním pořadí): 
BASTILLE
BLOC PARTY
BRING ME THE HORIZON
BULLET FOR MY VALENTINE
CHVRCHES
DATSIK
DAVID GUETTA
JESS GLYNNE
JOHN NEWMAN
K.I.Z
KODALINE
KOVACS
M83
MO
MUSE
NAUGHTY BOY
NICKY ROMERO
PARKWAY DRIVE
PAROV STELAR BAND
RICO & STICKS # OPGEZWOLLETOTNU
ROISIN MURPHY
SIGUR RÓS
SUM 41
THE LAST SHADOW PUPPETS
THE LUMINEERS
THE NEIGHBOURHOOD
YEARS & YEARS
 
 
Co je Sziget:
Sziget, největší hudební festival ve střední Evropě, probíhá v maďarské metropoli Budapešť každý rok v srpnu více než dvacet let. Jako zatím jediný festival v historii je Sziget dvojnásobným držitelem evropského ocenění EFA „Best Major Festival“ a to za ročníky 2011 a 2014 a za rok 2015 získal ocenění Best Line-up“. Sziget pravidelně přiláká na krásný ostrov v srdci Budapešti více než 400 000 fanoušků z nejméně 80 zemí. Obří akce poskytuje kompletní úžasný prázdninový týden se skvělými živými koncerty světových hvězd, mezinárodní komunitou a všemi turistickými atrakcemi, které město Budapešť nabízí. Program Szigetu tvoří zvučná jména těch největších umělců napříč žánry, doplněná o fantastické nehudební zážitky mnoha divadelních představení, vizuální tvorby a instalací. Tato jedinečně namíchaná směs přitahuje stále větší počet návštěvníků, a tak v roce 2015 bylo i přes navýšenou kapacitu hned třikrát vyprodáno.
 
Další jména, dějiště i novinky v programu již v následujících týdnech!
Chcete-li pocítit skutečnou atmosféru Szigetu, podívejte se na oficiální aftermovie shrnující sedm neuvěřitelných dní ročníku 2015:
 
 
Oficiální fotografie ze Szigetu 2015 (prosíme, označte fotografa) naleznete zde: 
 
 
Read 10795 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory