úterý, 08 listopad 2011 18:36

Matt Moerdock? Rap z Francie na české produkci Featured

Written by  Ecko

Říká vám něco Matt Moerdock? Pokud nepatříte mezi posluchače francouzského rapu, není se čemu divit pokud odpovíte záporně. Trochu si ho představíme.

Matt Moerdock je raper z Francie, na scéně je zhruba 12 let a debutoval v roce 2005 s deskou „d'Art de Ville“. Z té ho proslavila především píseň „Sortez des rangs“. Ta se držela devět týdnů v žebříčku MTV European TOP 20. Spolupracoval s takovými jmény jakou jsou RZA (Wu Tang Clan), Lil Scrappy nebo Kurupt. V současné době chystá očekávanou desku „Street is Talking vol. 2“.

Jako první vlaštovku z tohoto CD pustil do světa v Praze natáčený videoklip „Nový Sheriff ve městě“. Skutečně se nejdná o překlad názvu pecky, Matt Moerdock totiž svojí hudbu směřuje i na český trh, kde ho zastupuje label Mafia Records.

Krom toho, že na území České Republiky strávil nějaký čas, odehrál zde také pár koncertů. Dříve spolupracoval se Skoop Entertaiment. V tomto měsíci si připsal na své konto další videoklip, tentokrát v produkci domácího talenta BJaye z Plzně. Jmenuje se „Le Mouvement“. Výborná undergroundová záležitost! Matt Moerdock se věnuje textově hlavně sociálním tématům a rapu o lidské společnosti, životu a problematice francouzských ulic, násilí a podobně. Je také členem spolku Zulu Nation. Mějte uši nastražené. Na příští rok totiž plánuje dokončit i svůj další zářez, album „Bienvenue a Hells Kitchen“.

Nejsem sice moc fanoušek francouzského rapu, ale tenhle chlápek mě baví. Nepochybujte, že je na co se těšit. Objevit se na těchto projektech mají i další producenti z českých ale také slovenských luhů a hájů! Minimálně „Le Mouvement“ doporučuju slyšet, skutečně povedená undergroundová věc ! Pokud chcete vědět víc, mrkněte na některé z odkazů pod článkem.

Externí odkazy:
www.moerdock.com
wwww.bandzone.cz/mattmoerdock
www.myspace.com/moerdockmattArchiv


 

 

přečteno: {hits}1068{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory