neděle, 27 leden 2013 20:23

Zapomenutá Anglie - Professor green Featured

Written by 

Rozhodl jsem se zaměřit na pár anglických Mc’s a první z nich bude právě Professor Green. O Prof. Greenovi se širší veřejnost dozvěděla v roce 2010, kdy světlo světa spatřil videoklip k songu „I need you Tonight“. Tenkrát tento song hrála spousta rádií po celém světě a písnička byla jmenovaná na písničku roku.

Tento song byl z alba „Alive Till I’m Dead“. Bohužel toto album už u nás už tak známé nebylo, na rozdíl od profláknutého songu. Na albu se ještě objevili hity „Just Be Good to Green“ a „Jungle“, ty už se ale v českých vodách neuchytili. Poté jako by se po Prof. Greenovi slehla zem a všechna větší mediální pozornost opadla.

Ale Prof. Green vydal v roce 2011 další album s názvem „At Your Inconvenience“. K tomuto albu vyšlo 5 videoklipů, což rozhodně naznačuje, že Prof. Green měl velkou inspiraci a chuť tvořit. Na tomto albu se dostal do éterů song „Read All About It“. Ale stejně jako u předchozího alba si média všimli pouze tohoto songu.

Professor Green nepřestává na své hudbě pracovat ani teď a od roku 2012 oznámil další desku. Její release datum ale ještě není známo. Rozmanitá produkce na albu a jeho flow jsou zárukou kvality. Na tomto albu má opětně být song, který se chystá dobýt rádia a TV. Professor Green stejně jako další Angličtí Mc’s jsou velmi nedocenění. Anglický rap se často kombinuje se zpěvem a má i značně odlišnou produkci. A spousta Anglických Mc’s dělá spíše grime. A řekl bych, že velmi kvalitní, brzy budou, následovat články s odkazy na další Anglické Mc’s.

Alba a EP Professora Greena :
2008 – The Green EP (EP)
2010 – Alive Till I’m Dead
2011 – At Your Inconvenience

 
 

 








přečteno: {hits}1835{/hits} krát

13

facebook.com/trinacty

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory