pondělí, 01 duben 2013 10:38

Rapující génius s IQ 143 vstoupil do Mensy! Featured

Written by  Vrbicz

V naší společnosti mají rapeři pověst věčně zhulených individuí ve volném oblečení s rozkrokem u kolen, popřípadě drsných chlápků, kteří si hrají na velké šéfy pomocí drahých aut, prostitutek a drog. Kdo však rap zná trochu více jistě ví, že jen o tom to není a mezi lidmi pohybujícími se v hip hopovém prostředí je i plno velmi chytrých jedinců.

A to se nyní povedlo plně dokázat prvnímu českému rapperovi, který vstoupil do Mensy! Mensa je sdružení intelektuálů a pro vstup do tohoto sdružení se musíte v testu inteligence dostat mezi horní dvě procenta populace, což v ČR odpovídá IQ nad 130. Tuto spodní hranici se „hip hopovému geniovi“ povedlo překonat poměrně v klidu, jeho IQ přeskočilo laťku 140 a zastavilo se až na 143 bodech, což je opravdu úctyhodné číslo! A o kterého rappera vlastně jde? O nikoho jiného než o jednoho z nejkvalitnějších lyriků, které česká scéna může nabídnout, Lea Beránka! Pro ty, kteří by snad Lea neznali, připomenu, že tento mladý a velmi talentovaný raper se proslavil v reality show Hotel Paradise, kde exceloval svým inteligentním humorem a šarmem. Po účinkování v reality show, kterou bohužel nevyhrál se dal Leo na rap a nahrál pár písniček, které se staly zanedlouho hymnami. Z řady kvalitních songů bych vybral pro příklad pecky „Nové boty“ či „Mám tě v piči“.

Leo se rozhodl pro vstup do Mensy po té, co byl ošklivě napaden při předávání ocenění Zlatý David za nejlepší hudební počiny minulého roku. Moderátor předávající cenu Lea nejdříve provokoval a urážel a poté po něm začal i plivat. Po rychlé eskalaci konfliktu se poblázněný moderátor snažil Lea napadnout a nebýt velmi odvážné a hrdinské pomoci Leových kamarádů mohl se Leo zaplést do rvačky. Poté se proti Leovi postavilo i publikum a aby toho nebylo málo, tak Leovi obdržená cena vyklouzla z rukou a ke vší té smůle se rozbila. Zdrcený Leo při odchodu z klubu byl napaden některým z poblázněných diváků, ale naštěstí se zvládl ubránit a fanatický útočník skončil v bezvědomí.

Leo svůj vstup do Mensy okomentoval takto: „Poslední dobou jsem měl pocit, že si o mě někteří lidé myslí, že jsem hloupý, tak jsem se rozhodl jim dokázat, že tomu tak není. Navíc bude fajn mít kolem sebe, i když jen občas, lidi, kteří jsou na mojí intelektuální výši.“ Za naší redakci a asi i za všechny fanoušky hip hopu bych chtěl Leovi z celého srdce poděkovat, že české veřejnosti ukázal, že rapper může být i velmi chytrý a strčit se svým IQ do kapsy řadu uznávaných intelektuálů. Díky Leo!

 



 

 

 

 

přečteno: {hits}1937{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory