středa, 21 srpen 2013 13:26

Elka chystá sebevědomou Apokalypsu!

Written by  Tz

ElKa vydává sebevědomou Apokalypsu, desku, která vybočuje silnými zahraničními hosty, ale i třaskavými tématy - kontroluj první videosingl Život za pravdu.

ElKa, který pochází z Klášterce nad Ohří si vydobyl respekt už při svém několikaletém tažení po českých i slovenských freestyle battlech a mnohé z nich i vyhrál. Stejně jako Rest nebo třeba Matheus však nezůstal zaseknut pohlcen úspěchem freestylových zápolení a s odvahou se před pár lety vydal k vlastní tvorbě. Zkušenosti nabral jak s projektem Led´N´Ice, kde spojil síly s Djem Kalimem a Matheusem, ale především se svým relativně nedávným debutem Deník Cestovatele. Rok 2013 představuje už ElKu jako zkušenějšího, sebevědomějšího a cílevědomého rapera, který má co říct, což slibuje svým nejnovějším albem Apokalypsa, které spatří světlo světa v následujících týdnech.

 

ElKa už dávno není tím raperem, kterého si všichni vybaví s baťohem na zádech a s mikrofonem v ruce. Nechybí mu ambice a na své novince si splnil některá svá hudební přání v podobě domácích i zahraničních hostí. Zveřejněny byly featuringy Seana Strange nebo Lorda Lhuse a další hosté budou ohlášeni zanedlouho. Už níže jmenovaní naznačují, že se téma na albu nebudou točit kolem ohraných party songů nebo motivačních rapů. ElKa má co říct a hodlá se hlásit o slovo s maximální vervou. Apokalypsa slibuje výbušná sociální témata patřící k severním Čechám, odkud pochází a on sám slibuje kvalitní rap, produkci i koncerty a názory, které u nás v rámci rapu nezaznívají příliš často.

 

 

ElKa sám se na českou většinovou rapovou scénu dívá s mírným despektem a nabízí lepší alternativu k zástupům průměrných pseudo raperů bez vlastních názorů a originality, což hodlá ukázat právě na Apokaplyse. Album se nahrávalo, míchalo i masterovalo v Rooftop studiu Ondřeje Žatkuliaka, který patří mezi ty, u kterých se udělali nejlepší desky posledních let, a jeho jméno začíná být v našich zeměpisných šířkách pojmem. Produkci druhého hudebního sólo nosiče si vzal pod palec ElKův dvorní beatmaker Dalda, který má na svědomí i podmaz k prvnímu singlu Život za pravdu. K tomu vznikl i klip, na kterém ElKa spolupracoval s Wgsproduction a naznačuje, že má své názory, za které se nestydí a hodlá je rapovat hodně nahlas.

 

Album Apokalypsa nebude tedy rozhodně stejně jako první ochutnávka z něj patřit mezi přívětivé a optimisticky laděné počiny. Naopak dle ElKových slov mu nechybí temná stránka a deska prý rozčeří stojaté vody naší hip hopové scény. Rapovat se na ní bude o všem, co ho štve v rámci naší hudební scény i v běžném životě, což dost důrazně naznačuje i první singl. Apokalypsa v Elkově podání přijde už na přelomu srpna a září a nebudou na ní chybět respektovaní domácí hosté z oblasti hip hopu stejně jako kvalitní muzikanti či zpěváci, kteří získali ostruhy v rámci jiných žánrů. Za všechny můžeme prozradit jména jako MVP, Kenny Rough, Ivan van Stage, Jana B či DJ Mike-One.

 

 

stránky ElKy:

www.facebook.com/elkaoficial

 

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory