středa, 23 únor 2011 21:25

Ohlédnutí za deskou Zpátky v Reálu od crew UL Farma Featured

Written by  Marši

UL farmaNejdříve se vrhněme do představení téhle crew z Ústí nad Labem. Někteří znají déle nekteří méně, jako například já až od desky Zpátky v reálu, která vyšla v polovině minulého roku. Crew se skládá ze tria Celo,Romano Ponerti a Wuty, kterého můžete znát z projektu Severská Dvojka.Roman Ponerti se převážně stará o produkci,Wuty scratche a rap,Celo rap. Teď už se ale vrhněme k desce kam kluci opravdu nejen kromě svých textů a své produkce zajistili slušná jména.

Co se mcs týče, tak jako číslo jedna za zmínku stojí určitě Supa(Moja Reč)dále jména jako Idea, Emdee, Khomator, Novatori, a K.O. Co se týká produkce to vše zůstalo na Romanovi, ale přece jen tři beaty stvořili i jiní, po jednom se předvedli Fatte, Oakmaster Oak a Ownie One.Deska má čtrnáct nabitých tracků i s intrem.

Texty mají váhu a nutí člověka přemýšlet a naopak mají druhou stránku, tu která vás láká ktomu si někam sednout vypnout, něco pěknýho si stočit a pořád dokola a dokola poslouchat tuhle fantastickou poezii.Pojďme si rozebrat jednotlivé tracky které mě nejvíce zaujaly.Pojedeme-li prstem postupně po tracklistu, tak se hned zastavíme na čísle 2.TŘICET, kde Wuty jednoznačně vysvětluje jak vše pomalu začalo,co se do budoucna bude dít a kdo je UL Farma.Podstata textu ale je, že i ve 30 letech se dá luxusně nakládat do majku.

O produkci se postaral Romano Ponerti a scratche jak už byl psáno Wuty, obojí dvojí k textu parádně sedlo a nezbývá mi nic jiného než kladně hodnotit.Dále sjedeme až k číslu 5.KRAJINA jednoznačně nastavená tematika směrem do politiky.Já nemůžu říct ani prd absolutně mi to sedlo skvělej beat a na textu je vidět že kluci ve svým věku vědí kde že je vlastně ta chyba.

Dále se posuneme jenom o kousek 6.DIKTÁT , tohle slovo jsem už odmala absolutně nesnášel nicméně po vyslechnutí téhle pecky měnim názor.Zaměřil bych se tu nejenom na znovu výborný text a beat, ale hlavně na Wutyho scratche, které jsou zde pro mě velkým překvapením a moc rád si tento track jen kvůli nim pustím.Číslo 8.PROMOTÉR , zde už se objevují největší esa na featu.Supa a Idea byla vynikající volba a opravdu se to na téhle písničce podepsalo, dostalo to neskutečnou kvalitu má to myšlenku a jednoznačně to volím jako největší hit na této desce.

Za zmínku ještě stojí 13.V LÉTĚ , kde se o produkci postaral DJ Fatte a o feat se svojí flow jeho věrný kámoš Idea.Přesně tohle je jedna z těch věcí, která vám dá myšlenku na vše zapomenout,vypnout a prostě jenom užívat života.Tímto bychom měli z mého pohledu projet to nejvýznamější co se na desce děje, nicméně doporučuji si ji poslechnout celou.Album je nabité výbornýma scratchema, výbornou produkcí a do toho jsou vloženy parádní texty s váhou, hodnotím známkou 9/10 a říkam, pro mě třetí nejlepší deska minulého roku.

Na závěr bych ještě dodal, že chlapci nudělali kvalitní rap se vším všudy, ale dokonce nechali desku volně zdarma ke stažení.Takže sosejte a přeju příjemný poslech.

01 Intro (prod. Romano Ponerti)
02 Třicet(prod. Romano Ponerti) (scratch Wuty)
03 Dovolená feat. KHOMATOR (prod. Romano Ponerti) (scratch DJ Bebe One)
04 Ve městě feat. EMDEE (prod. Romano Ponerti) (scratch Wuty)
05 Krajina(prod. Romano Ponerti)
06 Diktát (prod. Romano Ponerti) (scratch Wuty)
07 Druhá střela (prod. Romano Ponerti)
08 Promotér feat. SUPA & IDEA (prod. Romano Ponerti) (scratch Wuty)
09 Řekni mi (prod. Romano Ponerti)
10 Není umění se zničit (prod. Oakmaster Oak)
11 Těstoviny (prod. Romano Ponerti)
12 Na okraji feat. K.O. (prod. Ownie One) (scratch Wuty)
13 V létě feat. IDEAFATTE (prod. Fatte) 14 Taktika feat. NOVATORI (prod. Romano Ponerti) (scratch Wuty a Australan)

 

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory