sobota, 28 květen 2011 07:15

Looptroop Rockers - Masové koule v rajčatové omáčce Featured

Written by  Morienthez

V úterý 24. května se pod zábleskem míru a lásky objevilo v Lucerne masakrální peklo. Švédští Looptroop dorazili do Prahy a sebou si přivezli kromě své stoprocentní kvality i výborné dívčí dancehall duo Serengeti. Ty, když začali hrát, tak jsem si od baru říkal co to DJ hraje za pecky a až po třetí písničce mi došlo, že to co slyším není žádný CD, ale že to Serengeti ve složení True a Mastercat hrajou naživo a myslí úplně vážně. Začali výbornou šou a tak pokračovali i s Looptroop až do konce jako vokální doprovod v Promoových zpěváckých pasáží.

Koncert v Lucerně byl sedmým koncertem z deseti celkových, které Lopptroop společně se Serengeti odehrály na turné po Evropě. Teď je ještě čekají tři koncerty za mořem.

Celý večer se táhl ve výborné a uvolněné atmosféře. Lucerna se pomalu plnila nažhavenými posluchači, kteří se hned po prvních tónech Serengeti začali tlačit k podiu a vlnět v „afrických“ rytmech. Po přibližně hodinový šou, kde vynikal výborný hlas a rozsah za velmi dobré pohybové choreografie, vtrhli na podium čtyři rudí ďáblové v čele s vrchním luciferem Promoem. Ten sice jak bylo milionkrát rozebíráno nejí maso a bůhví co ještě nedá do svých úst, ale to neznamená že své rostlinky nehnojí plícema svých fanoušků vychrchlaných na podium.. Looptroop nedali šanci si odpočinout a hráli jednu skvělou skladbu za druhou. Žádné zbytečné protahování, žádná zbytečná moudra. Prostě tady jsme a nažer se! LTR propotili svoje oblečení skrz naskrz a donutili své fanoušky, aby nezůstali pozadu. Kotel skákal v rytmu největších hitů ze sortimentu švédských rapových králů a rukama hladil nebe (nebo spíš zakouřený strop pražského klubu).

Zazněli jak staré vypalovačky (Long arm of the law, Bandit Queen, Dont hate the player...) tak i písničky z nového alba Profesional Dreamers. Looptroop mají svoje skladby a koncerty úžasně připravené. Výborně se doplňovali, lítali z leva doprava a komunikace s publikem byla absolutně dokonalá. Koncert Looptroop obsahoval úplně všechno. Jak po hudební stránce, kde melodické instrumentálky doplňují undergroundové beaty, tak i po rapové. Výborná flow a skvělá anglická výslovnost z mrštných jazyků vypráví o problémech, co se s lidstvem táhnou, ale stejně tak dokáží skvěle pobavit a uvolnit. Umí rozesmát i donutit k zamyšlení.

Musím pochválit i za skvělý zvuk. Nevím, jestli to byla plně práce Lucerny anebo jestli si Looptroop na turné vzali svého zvukaře či vybavení, ale zvuk byl dokonalý. Když i pod tričkem rapera vidíte světýlko z odposlechu, musíte uznat maximální profesionalitu. Ano Looptroop už nejsou undergroundový rapeři, co tagujou po stěnách vagónu metra. Looptroop už jsou profesionálové, kteří na svých koncertech baví publikum a nedělají chyby.

Plíškem od zapalovače jsem si datum koncertu vyryl do hlavy, a domů šel absolutně uchvácen. Jeden z těch koncertů. Kde i jeden přídavek nestačí. Řadím mezi pět nejkvalitnějších HH koncertů za poslední dobu. Jsem rád, že se k nám konečně dostávají i kvalitní kapely a ne jen televizní loutky.

Reálný timelist:
22:30-23:30 Serengeti /SWE/
23:30-1:00 Looptroop /SWE/

Večer provázeli DJ´s:
DJ Chocolatic
DJ Herbyboy

Odkazy:
www.serengetimusic.com
www.looptrooprocker.com

 

 

přečteno: {hits}799{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory