sobota, 20 srpen 2011 08:35

Pozdrav od kluka dávám checka.. Je tu Luka! Featured

Written by  LukaLu

Dlouhý roky tvorby ve stínu, v podchodu, na patníku pod lampou a s bráchou na lavičce se přesunuly do rozkládacího, přenosného mini-studia.

Začalo to když s klukama dostaly do ruky první rapy z Ameriky, třeba Wu-Tang, Onyx nebo Coolio. Byly to ještě doby kazet do walkmana, se kterým nejeden z nás jezdil denně hodinu do školy a hodinu zpátky.

Rap a všechno kolem bylo v té době pro Luka ještě úplně nový, asi jako ochutnávat příchutě a nasávat nový vůně života, který měli milióny barev uprostřed velký průměrný šedi. Tohle mělo obrovský význam a ovlivnilo to jeho směr života.

Konkrétně se to u něj projevilo tak, že začal zkoušet psát vlastní texty a nahrávat je doma v pokojíčku na kazeťák. V té době se v něm probudila touha být kreativní, začal mít nutkání k tvorbě… A nejen proto, že pochopil jak v rapu víc než v jakýkoli jiný hudbě může autor vtisknout nálady, emoce a slova bez omezení sama sebe....


„Miluju když rap a hudba zapadají přirozeně do sebe a sypou se jak kamení. To byl můj záměr od začátku. Rád spolupracuju s lidma, který jsou na stejný vlně, když si sedneme a začne se přemýšlet o textu na nový instro. Ta atmosféra než se napíše první sloka a ta atmosféra, když se napíše celý song….“, to je to, co Luku podle jeho slov naplňuje nejvíc.

Ve svých začátcích vyzkoušel Luka spoustu známých v okolí, kteří rádi dělaji hudbu, ať už na počítači nebo živou, protože Modřany jsou plný lidí, který milujou hudbu a více či méně se jí věnují.

Většinou se jejich cesty rozešli díky rozdílným názorům na finální zvuk. Na určitou dobu dokonce přestal z hudbou úplně a myslel, že definitivně. Nepsal šel jsem směrem kariéry a $, ale netrvalo dlouho a jeho hudební koníček ho přerostl, když se dal dohromady s kamarádem z první třídy základní školy, který hraje na klávesy a pracuje se zvukem,upravuje hlasy a dělá instra.

Jeho jméno je Gino. On a Luka právě pracují na mixtapu, určeného všem co maji rádi rap.

Luka je právě na úplném začátku historie a startuje svůj raketoplán do vesmíru v bojových podmínkách. Doufáme, že jeno odkaz bude trefná malá výseč modřanskýho života, života v Praze a života vůbec..

 

 

http://bandzone.cz/lukalu

přečteno: {hits}895{/hits} krát

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory