pondělí, 10 říjen 2011 17:30

Ruský rap...znáš je? vol.1 Featured

Written by  Nara

Určitě mnozí z Vás znají umělce z U.S. scény či z té CZ/SK, ale tím bohužel většina posluchačů končí. Není to škoda?

Správný milovník rapu by měl být přece minimálně informován o tom, co se děje za našemi hranicemi. Podle mého velmi kvalitní rap můžete najít jak v Německu tak i v jiných evropských zemích jako jsou Francie, Polsko atd.

Ale dnes se podíváme, co nám může nabídnout Rusko. Ruská scéna se v mnohém podobá té české. Rap se tam dostal poměrně později, svou kvalitou ani informovaností posluchačů se nemůže rovnat Spojeným státům, ale i přesto se tam najdou umělci, kteří stojí za poslech. Bohužel jak i tady, tak i tam je těch slavnějších umělců poměrně málo a rozšířenější je tam underground. Avšak některá jména možná znáte i vy...


Říká vám něco rapper Timati? Timati známý také pod pseudonymem Mr. Black Star, je ruský rapper a producent. Proslavil se především v TV projektu "Fabrika hvězd 4", která se velmi podobá Vám známějšímu Superstar. Dokonce od něj najdete tracky, kde má na featu americká známá jména jako jsou Snoop Dogg, Busta Rhymes, Xzibit, Fat Joe či Eve. Po účasti v souteži Fabrika Hvězd, vystupoval se skupinou Banda později i s VIP77, ale bohužel někteří jeho kamarádi a kolegové zemřeli při autonehodě, a proto dnes od něj uslyšíte spíše solo-tracky.

Roku 2006 vydal své debutové album s názvem " Black Star" dalším jeho albem je " The Boss" které vyšlo i v US edici a právě tam měl mnoho zahraničních hostů. Známější jeho singly jsou " V Klube" s Dj Dlee nebo "Moscow never sleeps" s Dj Smash. Tak si ho poslechněte a suďte sami :)

 

 

 

 

přečteno: {hits}993{/hits} krát

 

http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory