pátek, 01 srpen 2014 00:00

Festival Let It Roll očekává rekordní návštěvnost 20 000 lidí denně

Written by  TZ

Organizátoři největšího tuzemského elektronického festivalu vydali prohlášení, které poodhaluje odhad návštěvnosti očekávaného sedmé pokračování letního festivalu Let It Roll. Vše nasvědčuje tomu, že návštěvností letos festival opět povyroste a pokoří hranici dvaceti tisíc návštěvníků denně. Benešovský festival Let It Roll už po loňském velmi úspěšném ročníku, který navštívilo patnáct tisíc návštěvníků, patří mezi pět největších festivalů v ČR.

Pokračování dvoudenního svátku fanoušků elektronické hudby se pomalu blíží. První srpnový víkend se v areálu bývalých benešovských kasáren bude koncentrovat špička světových producentů, zaměřující se na hudební styly drumandbass, dubstep, electro a další. Seznam zveřejněných zahraničních účinkujících čítá přes padesát producentů. Zástupců domácí scény se očekává okolo stovky. Na vzhledu festivalu a dekoracích se bude podílet desítky umělců z oborů architektury, malby, plastických instalací a designu obecně. A právě lákavá dramaturgie, spolu s ojedinělým konceptem vydesignovaného festivalu, organizátorům zjevně vychází.  


„Již několik let vedeme průběžné denní statistiky prodejnosti vstupenek a dalších ukazatelů k daným ročníkům festivalu.  Aktuálně vše nasvědčuje tomu, že letos můžeme očekávat nárůst návštěvnosti až na hranicí okolo 20 000 fanoušků denně. Navíc koncem dubna jsme zaznamenali obrovský procentuelní nárůst prodeje v zahraničních předprodejních sítích a tendence růstu se stále drží. “, vysvětluje PR manažer festivalu, Michal Karmazin. Velký zájem o festival v zahraničí potvrzuje nominace v nejprestižnějším žebříčku popularity ve stylu drumandbass, kde se festival umístil v top pětce, v nominaci kategorie Evropský festival roku.


Dalším ukazatelem růstu je viralita festivalu na sociálních sítích. Na síti Facebook se „navzájem pozvalo“ na Let It Roll již přes 120 000 uživatelů a potvrzenou účast hlásí více než 12 000 uživatelů. A to už dva a půl měsíce před termínem konání festival. Těmito vysokými čísli patří Let It Roll v průběžném srovnání s jinými českými festivaly na první místo (např. Rock For People a Colours Of Ostrava mají zhruba poloviční čísla).


Letní festival se koná 1. a 3. srpna 2014 v Benešově, ve Středočeském kraji. Předprodej vstupenek na tento jedinečný a atmosférou nabitý festival můžete zakoupit v síti Ticketportal.cz.


Souhrn zveřejněných zahraničních účinkujících:
Netsky Live, Andy C, Camo & Krooked present Zeitgeist, Wilkinson, Dirtyphonics, London Elektricity,  
Ed Rush & Optical, TC, Black Sun Empire, Loadstar, Fred V & Grafix, The Upbeats, Metrik, Ayah Marar Live, Audio, Icicle, Far Too Loud, Neophyte, DC Breaks, Mefjus, Neonlight, Prolix, Maztek, Kenny Ken, A.Skillz, Bailey, 50 Carrot, DKS, The Greys, A-Sides, A.M.C, N.O.H.A,  Frankee, Etherwood, DJ Hidden, Alien T, Pandorum, Donny, C.A.2K, The Hard Way, Mortem, Dabs, Rido, Paul SG, Jay Rome, Hungry Beats, Dfunk, Twilight&Milla, Alegria.
+ špička českých a slovenských DJs.

 



Oficiální webové stránky festivalu: www.letitroll.cz
Facebook page festivalu: www.facebook.com/letitrollcz
Facebook event: www.facebook.com/events/1412125782357378
Link na předprodej vstupenek: http://www.ticketportal.cz/performance.aspx?idp=1284931


Oficiální fotogalerie:
http://www.letitroll.cz/galerie/let-it-roll-open-air-2013-fa4f0557.html

Read 2506 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory