čtvrtek, 07 srpen 2014 13:24

Zhodnocení hudebního festivalu Let It Roll

Written by  Tz

Letošní, dlouho očekávaný sedmý ročník festivalu Let It Roll je úspěšně za námi. Organizátoři předně touto cestou děkují všem návštěvníkům za vytvoření výjimečné atmosféry, která byla cítit na každém kroku v areálu festivalu. Všichni fanoušci drumandbassu mohou být po právu pyšní na to, že zde u nás, v malé republice ve střední Evropě, společně tvoří jednu z nejsilnějších hudebních scén na světě!

První srpnový víkend po roce opět dorazilo desetitisíce fanoušků hudebního stylu drumandbass, aby zjistili, zda Let It Roll potvrdí svojí pozici, největšího drumandbassového festivalu v Evropě. Už v tuto chvíli je jasné, že se to povedlo! Areál byl i po zvětšení opět plný, návštěvnost festivalu vzrostla, počet pódií se navýšil na osm a vystoupilo více účinkujících producentů i DJs než v loňském roce. Znatelný byl také letošní velký nárůst zahraničních účastníků, kterých dorazilo dvakrát více, než vloni. Na festival se přijelo podívat spousta zahraničních médií a zástupci evropských scén. Výjimkou nebyli i návštěvníci, kteří přiletěli z takových dálek, jako jsou USA, Austrálie a Nový Zéland.

Počasí festivalu Let It Roll letos hodně přálo. Avizované sobotní bouřky se nekonaly a všichni si mohli naplno užít ideální festivalové počasí. Úklidová služba i návštěvníci festivalu udrželi areál čistý a osvědčil se zavedený systém zálohovaných kelímků, který ušetřil spoustu tun odpadu a dopad na životní prostředí. Festival se obešel bez větších problémů, bez konfliktů a škod, což potvrzuje i oficiální vyjádření Policie ČR, která průběh monitorovala.

Let It Roll si zachovává svoji tvář, snahou být vždy trochu odlišným festivalem od běžných unifikovaných eventů. Dekorace, performance a unikátní pódia, přetvořila areál v nevídané robotické město. Velký kus práce odvedli umělci a architekti, kteří se na tvorbě celého díla podíleli. V budování tohoto města se bude pokračovat i v příštích letech a už teď je jasné, že se návštěvníci mají na co těšit!

Na festivalu bylo na výběr z téměř 160 účinkujících. Jediný britský hudebník Audio se omluvil kvůli zdravotní indispozici, ale všichni ostatní avizovaní zahraniční producenti a headlineři v pořádku dorazili na svá vystoupení. Organizátoři na oficiálních stránkách děkují fanouškům festivalu: „Ještě jednou děkujeme návštěvníkům, partnerům festivalu, médiím a všem, co se na přípravách festivalu podíleli. Věříme, že tento ročník festivalu, byl pro vás stejně tak nezapomenutelný, jako pro nás! Těšíme se na viděnou při zimní edici festivalu a na LET IT ROLL OPEN AIR 2015!“.

V tuto chvíli je již spuštěn předprodej vstupenek na zimní edici festivalu, pod názvem Let It Roll Winter 2015.

 

Oficiální fotogalerie z festivalu: http://www.letitroll.cz/novinky/fotky-z-let-it-roll-open-air-2014-99d11120.html
Oficiální webové stránky festivalu: www.letitroll.cz
Facebook page festivalu: www.facebook.com/letitrollcz

Read 2946 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory