středa, 14 květen 2014 00:00

Schoolboy Q to rozbalí v Roxy! Featured

Written by  Tz

Losangeleský rapper Schoolboy Q slaví jeden úspěch za druhým. Debutové LP “Oxymoron” úspěšně dobývá první příčky světových hitparád a podle všeho už překonalo hranici 160 tisíc prodaných nosičů. Sedmadvacetiletý producent a korunní princ labelu Top Dawg Entertainment se co nevidět vydá na světové turné, v rámci kterého se 14. května představé také v Praze.

“Q” se nedávno objevil po boku svého kolegy Kendricka Lamara i na proslulém festivalu SXSW, ale poté, co se nedostal na show Kanyeho Westa, celou organizaci řádně zkritizoval na svém Twitteru. Festivalu vytkl, že se v posledních letech zaměřuje příliš na korporátní sféru, zatímco jeho vlastní fanoušci zůstávají před klubem, a nezapomněl vzkázat, že jestli se produkce nezmění, texaský festival tím pro něj skončil.

Schoolboy Q si ale může diktovat - od té doby, co se v roce 2006 spojil s labelem Top Dawg Entertainment, se jeho kariéra zázračně proměnila z upadající trosky a drogového dealera na úspěšného hip hopového producenta, který svými texty nenechává chladnými nejen západní pobřeží USA. Zatímco Kendrick Lamar je v současnosti stále ještě hlavní hvězdou labelu, nebude trvat dlouho a řada přijde právě na Schoolboye.
 
Vedle Schoolboye se v Praze objeví i nejnovější miláček labelu TDE, rapper Isaiah Rashad. Rodák z Tennessee v lednu vydal debutové EP s názvem “Cilvia Demo” a jeho talentu si všimli už i na Pitchforku - v létě bude jako jeden z headlinerů vystupovat na Pitchfork festivalu v Chicagu.

Nenechte si ujít jedinečnou show vycházejících hvězd amerického hip hopu, které se do Prahy jen tak nevrátí! Schoolboy Q spolu s Isaiah Rashid vystoupí už 14. května v pražské Roxy. Vstupenky můžete zakoupit v síti Ticketpro za 440,- + poplatky.
 
FB event:


Oficiální videa:  

 

 



http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory