pondělí, 14 leden 2013 17:56

Snapbacks opět v módě Featured

Written by  Pospi

Většina z Vás si již stoprocentně všimla, že v aktuální době letí móda, do které snapbacks rozhodně patří. Ať už je to zapříčiněno populárními osobnostmi, které tyto kšiltovky propagují ve svých klipech či návratem do dřívějších let (90. léta), kdy tento módní doplněk taktéž patřil do šatníků kdejakých hvězd, převážně tedy i díky hip-hopu.

Co to vlastně snapback znamená? Čepice snapbacks získaly svůj název podle cvakajícího zvuku „snap“, který se ozve, když čepici vzadu „back“ rozepínáte. Tvar čepice je velmi podobný klasickým „bejsbolkám“, avšak byl trochu poupraven. Kšilt byl zvětšen a zploštěn, přičemž zespod je u většiny případů našita zelená látka. Mezi nejznámější značky rozhodně patří Mitchell & Ness, která vyrábí snapbacky licencované ligami amerických sportů jako NBA, NHL nebo NFL.

Jako další bych mohl jmenovat například společnost New Era či Nike. A kdo všechno snapbacks propaguje nebo nosí? Dříve to byli například Will Smith, Tupac Shakur, Ice Cube či Dr. Dre. V dnešní době se dostávají i do hudebních klipů takových umělců jako je Chris Brown, Tyga, kteří nazpívali song se jménem „Snapbacks Back“ či Lil Wayne, Wiz Khalifa nebo Mac Miller. A pokud nějaký sháníte, rozhodně budete mít z čeho vybírat, protože internetové obchody stále více rozšiřují svojí nabídku.



přečteno: {hits}1817{/hits} krát

Read 4121 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory