čtvrtek, 01 březen 2012 17:04

Rogor, ten ti rozp*cá otvor......... ( a poskytne rozhovor! ) Featured

Written by  Ecko

Pokud posloucháš Řezníka, De Sada a další ZNK zvrhlíky, musíš tohle jméno zaručeně znát! Jestli neznáš a tvoje krevní skupina jsou temné syrové beaty, měl by jsi své znalosti doplnit! Rogor je totiž nejen koncertní DJ horror corové formace Sodoma Gomora, krom toho také produkuje spoustu jejich skladeb. Jen namátkou bych pro vás vybral pár jeho nejpovedenějších kousků od Řezníka, jako jsou „Ta holka v mym sklepě“, „Drž hubu!“ , „Voheň na střeše“ nebo „Vzestup zla“ z Řezníkova stejnojmeného alba. Dodal také beat k téměř zlidovělé pecce „Uječená píča“ od De Sada a spoustu dalších.... Ani letos ovšem nebudem jeho koule rvoucích beatů ušetřeni, chystá se totiž jak Řezníkova solovka, tak další album Sodomy Gomory. Napadá vás ideálnější čas pro rozhovor?

Rogore, věřím že spousta posluchačů bohužel stále neví kdo jsi. Můžeš se nějak stručně představit těm, co tvé jméno slyší prvně?
Takovej zevl z maloměsta co začal zkoušet hrát na gramce a dělat produkci a shodou okolností si ho všimlo pár zajímavejch lidí. Teď hraje se Sodomou Gomorou, dělá produkci pro ně a poptávky jsou i z jinejch kapel okolo Horrorcoru a když je čas hraje i na všemožnejch mejdanech.

Řezník a De Sade jsou rozhodně nejzajímavější a nejznámější interpreti pro které skládáš, kdo další rapuje do tvojich podkladů?
Je pravda, že sem byl teď hodně vyzevlenej, což se projeví i na nový Sodomě, kde nebudu mít tolik věcí jak jsem doufal a ani na připravovanejch sólovkách toho nebude tolik. Ale jinak jsou v plánu věci se spřízněnejma kapelama (Terror Crew, Masna Mord...) a pohledávky jsou i z jinejch koutů rapu, ale tyhle spolupráce nevyhledávám. Je v plánu i moje kompilace, kde budou i zahraniční hosté. Zatim je to pořád jen ZNK rodinná záležitost.

Jak jsi vlastně dospěl k tomu, že produkuješ především pro komunitu lidí tvořících horrorcore? Přišlo to spíše náhodou díky spolupráci s Řezníkem a Sewadeem nebo jsi začal produkovat cíleně s tím, že chceš na svých beatech takové explicitní texty?
Už někde na základní škole sem poslouchal rap u kterýho sem byl příštích cca 10 let. Po pár letech se v soukromí objevili různý píčoviny, který člověk buď musel zachlastávat nebo zahulovat, aby na ně nemyslel a jako náhodou sem v tý době objevil Necra. Bavila mě celkově jeho produkce a ty krásně depresivní instra mě začali uklidňovat. V tý době už sem se naprosto blbě pokoušel dělat instra a tenhle zvuk se mi zalíbil. Ujížděl sem si už i na samotnejch samplech a originálních smyčkách a z nich sem začal pak skládat svoje věci. Že budu časem produkovat Sodomu mě ani nenapadlo v tý době jsem jí ani neznal.

Není to u nás ale trochu svazující pro producenta zaměřovat se pouze na horror rap? Přijde mi místní paleta kvalitních prasáků a násilníků jako je Řezník dost omezená, nemyslíš?
Co se týče prasáckejch a originálních rapů tak toho je u nás opravdu málo. Proto sem českej rap přestal poslouchat už dávno a dneska už si nepustim rap skoro vůbec. V podstatě jen ZNK produkci.

Jakou hudbu si teda pouštíš a co ovlivňuje tvojí tvorbu? Sampluješ? Případně by mě zajímalo jakou hudbu pro samplování upřednostňuješ?
Už nějakou dobu hodně ujíždim na Dubstepu a různejch elektronickejch věcech. Líbí se mi ta chemie těch zvuků, kterou se teď učim dávat dohromady a myslim, že do budoucna to bude znát v mejch instrech. Jinak každopádně sampluju což myslim je jasný z toho co dělám a kdybych měl říct z čeho, tak to by sme asi tady byli dlouho. Od různejch soundtracků, přez vážnou hudbu, 80,90 léta, klidně i africkou lidovou, ta inspirace je všude. Člověk jen musí bejt ochotnej poslouchat celou noc věci u kterejch by ho nikdy nenapadlo, že by je vůbec někdy slyšel.

Na čem tvoříš? Na kompu nebo používáš nějaké mašinky?
Jsem zevl veškerý peníze co mám, tak propiju. Takže bohužel všechno je jen přez komp.

Ví se, že za nedlouho vychází nové album Řezníka, tam budeš mít určitě nějaká instra, jaké tracky jste dali dokupy? Poodhalíš nám zlehka pokličku? A kde dále můžem v nejbližší době poslechnout tvoje nové tracky?
Bohužel to nebude tak nabitý jako sem to měl na Vzestupu zla, ale něco tam mít budu. Dřív sem nemakal, nechodil sem do školy a tak byl čas dělat instra, teď se musim věnovat i jinejm věcem, do toho mi někdy rupne v bedně a pak se na to člověk na nějakej čas vysere. Ale jelikož má jak Řezník tak Desade zásobu i starších nepoužitejch věci, tak z toho nejspíš i čerpaj, ale dostat ze mě teď co všechno se tam objeví je beznadějný.

Mluvil jsi o svém albu, které plánuješ. Jak to s ním vypadá? Je to v nějaké dohledné době a jak by mohlo znít?
Asi, bylo a je v planu album, ktery bude jak z casti instrumentální, tak s hosty ze ZNK rodiny plus dalsi lidi z Německa, Ruska, Itálie atd... koncept uz je vymyšlenej jen to dát dohromady, ale s mojim chlastacim režimem kdo ví. Mělo to byt už ke konci roku 2011. Tak snad se to začne hejbat.

Koukám že máš podobný chlastací přístup jako Sewadee, chodíte s lidma ze ZNK často lejt společně? Nemáš třebas nějakou „bizarní historku“ z nějaké vaší chlastací ZNK sešlosti?
Haha to bych moch začít psát historky jako Bukowski. Dycky jsme se vylejvali společně, lejem. Spolu dnes a lejt budem. Zveřejňovat nic radši nebudu. Ale je to děs když ti byt okupuje Haades.

Včera jste jako Sodoma Gomora hráli v baru Divočák v rámci festivalu Žižkovská noc, jaká byla akce? Můžeš nějak přiblížit atmosfétu včerejšího večera a co říkáš na festival obecně?
V divočáku nebyli gramce, takže se podklady a hudba odjeli z mp3ky. A až na pár klasickejch problémů se zvukem to byla vydařená akce. Všechny akce Sodomy jsou narvaný lidma, paří se, poguje, něco takovýho nezažiješ na jinejch rapovejch akcích u nás. A za to každopádně děkujeme všem co ty akce chodí podpořit. A abych byl upřímnej, nějak sem ani nesledoval celej tenhle festival, takže nemůžu říct, ale nápad dobrej, zaplať jeden vstup a jdi si na žižkově kam chceš. To se mi líbí, člověk potom aspoň víc proleje.

A když gramofony jsou, dokážeš ukázat i nějaké rozjeté turntable kousky? Jakou hudbu pouštíš lidem na mejdanech nejčastěji?
Je to asi divný, ale mě osobně nikdy nějaký velký šmrdlání desek neoslovilo ani nebavilo. Mám rád, mixy, kde hudba plyne a neni ničím rušená. Nikdy sem nechodil na akce ohledně turntablu ani sem to nikdy nikde nevyhledával. Co se týče hudby na mejdanech, tak jde o to, jestli je to mejdan s Gomorou, kde je to převážně o rapu, ale pak jsou akce jen djs a tam už se to rozvětvuje na Dubstep, Grime, Drumbass, Electro, House, Ragga. Posloucham hodně hudby, proto mám pak i co nabídnout.

Produkoval jsi zlidovělé hity jako jsou „Ta holka v mym sklepě nebo „Žižkovské bary“, ve které hostuje James Cole. Na obě pecky je natočenej i videoklip, překvapil tě takovej úspěch? Začal ti potom zvonit u dveří zástup raperů s prosbou o tvůj beat?
Tak zaprvý Žižkovský bary nejsou bohužel moje, ale Czmelaka. To byla chybička která byla vypuštěná na cover Vzestupu Zla. A když si vezmu holku ve sklepě, že to je jedno z prvních inster co sem kdy udělal, tak mě to rozhodně překvapilo. (koukám, že ofiko klip na youtube má momentálně 267 987 shlídnutí, což je pecka). Už se mi i párkrát stalo, že si jedu metrem nebo v tramvaji a někomu to zazní jako vyzvánění a rozhodně to je zajímavej pocit. Sem rád, že lidi baví spojení mejch inster a rapu Řezníka a Sáda. Nezapomínej, že taková Uječená píča už taky zlidověla hehe. A co se týče jinejch rapaz. V ZNK family poptávky jsou a jsou i nějaký mimo, ale jelikož mě moc raperů za koule nebere, tak já ani neberu jejich nabídky. Nechci se postavit za někoho komu nevěřim v tom co dělá.

Podařilo se ti za krátkou dobu vytvořit si celkem specickej temnej zvuk beatů, hodláš dále pokračovat v tomhle minimalistické produkci pokračovat nebo to chceš poslat v budoucnu nějak výrazně jinam?
Rozhodně mě baví dělat takový věci. Baví mě, když instra nejsou od začátku do konce pořád stejný. Ujížděl sem si už dávno na podkladech od Krushe, kterej je podle mě bůh. A chtěl bych se naučit víc sekat a hrát se samply asi tak jak sem to odposlouchal od dalšího boha J-Zonea a svatou trojku mi vždy doplňoval Stoupe z Jedi Mind, takže kdo zná tyhle věci, tak si asi všimne, že tam nějaký vlivy jsou. Jinak jak už sem řikal, tak sem začal zkoumat a hrát si s chemickejma zvukama a chtěl bych začít dávat na světlo Dubstep, electro atd.. Hodně si na tom ulítávám, takže neni divu, že mě to tam táhne.

Že letos vyjde Řezníkova solovka je hotová věc. Ale co společné Sodoma Gomora album? Údajně se má objevit také tento rok. Ale upřímně, myslíš že se vše stihne a půjde jak má a nové SG album skutečně spatří světlo světa v roce 2012?
Beaty už jsou připravený, vybraný a kluci jsou magoři, ty když k tomu sednou tak jsou schopný to dát dohromady. Já jim věřim, je to na dobrý cestě.

Ok, každopádně ti děkuju za tvůj čas, tvoje fans tento rozhovor potěší a jistě u něj rádi pohoní při poslechu některé z vašich hymen. Když už produkuješ ten horror core, hodíš nám do placu na závěr nějakou horrorovou historku ze svého života?
Horrorovou historku? Největší horror je když se probudíš a zjistíš, že musíš do práce, že došel chlast a že zrovna ani ženský nejsou k mání.Tomu řikam horror hehe. Jinak díky, že sis vzpomněl a všem fans bych chtěl říct ať při poslechu míň honěj a víc mrdaj, je to každopádně příjemnější.

přečteno: {hits}1343{/hits} krát

Read 5874 times
http://beatlife.cz/images/logo_hlavicka_inv.png     HOME   Hudba   Kultura   Lifestyle   Rozhovory